Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

EK is meer dan alleen voetbal voor Oekraïne: “Een vredesboodschap uitdragen”

Foto: EK is meer dan alleen voetbal voor Oekraïne: “Een vredesboodschap uitdragen”

Andriy Shevchenko ziet in het EK voetbal een mooi podium voor Oekraïne. De voorzitter van de voetbalbond wil men eraan herinneren hoe de situatie in het land is, om tegelijkertijd ook een positieve boodschap uit te dragen.

Oekraïne wil de wereld aan de pijnlijke situatie herinneren waarin het zich bevindt

Shevchenko hoopt dat het EK in Duitsland voor het volk een manier is om even te kunnen ontsnappen aan de ellende in het land wegens de oorlogssituatie met Rusland. “Het is van cruciaal belang dat ons team meedoet aan het EK”, zei Shevchenko tegenover The Guardian.

“We kunnen nu over Oekraïne praten en laten zien dat het land tegelijkertijd vecht en probeert te overleven. We hebben de plicht met de sport om het maximale te geven. We zitten in een heel moeilijke situatie. Je hoort nog elke dag de sirenes. Het is duidelijk dat mensen moe zijn, maar onze burgers zijn sterk en zullen blijven doorgaan.”

Vredesboodschappen uitdragen

Shevchenko hoopt het EK ook te kunnen gebruiken als podium. “We willen een boodschap uitdragen die de wereld eraan herinnert dat we nog steeds overal in gevecht zijn. We moeten dit bereik op een goede manier gebruiken. Je moet contact maken met de mensen en vredesboodschappen uitdragen. Voetbal is een krachtig instrument en dat moeten we op de juiste manier gebruiken.’

Dinsdag speelt Oekraïne nog een oefenduel met Moldavië. Daarna volgt het EK, waar het de degens kruist met Roemenië, België en Slowakije in groep E.

Is een mooie boodschap overbrengen mogelijk tijdens het EK?

  • Tuurlijk wel
  • Vrees toch van niet…
16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie