EK-drama voor Mats Wieffer?

Foto: EK-drama voor Mats Wieffer?

Mats Wieffer vierde zondag op krukken de bekerwinst van Feyenoord, maar hoopt in de komende weken wel op een voorspoedig herstel. De middenvelder is kandidaat om mee te gaan naar het EK in Duitsland, maar moet voorlopig geblesseerd vanaf de zijlijn toekijken. Komende week krijgt Wieffer middels een MRI-scan meer duidelijkheid of het EK ook daadwerkelijk haalbaar is.

Mats Wieffer tussen hoop en vrees over EK-deelname

“Ik had aan het begin van vorige week een momentje en toen heb ik de hele week binnen getraind. Ik heb het vrijdag opnieuw geprobeerd, maar toen schoot het er opnieuw in”, vertelt Wieffer tegenover ESPN over zijn blessurestatus. Wat de ernst van de kwetsuur is weet de middenvelder vooralsnog niet. “Het is wel een hele slechte timing, want een finale wil je gewoon spelen. Uiteindelijk hebben we het als team goed opgelost door alsnog de beker te pakken. Als we hem ook nog hadden verloren…”

Of Wieffer ook mee kan naar het EK is ook nog niet duidelijk, daarover zal een MRI-scan uitsluitsel moeten geven. “Ik heb deze week een MRI-scan en dan zullen we het zien. Het is onzekere periode op dit moment, maar ik ga mijn best doen om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Ik kan er verder op dit moment niet veel over zeggen. Deze week hoop ik meer te weten.”

Voorzichtige Wieffer viert winst KNVB Beker

Ondanks dat Wieffer de bekerfinale niet kon spelen, voelt het wel als een echte prijs voor de middenvelder. “Ik heb alles voor de finale gespeeld, dus het voelt ook wel als mijn prijs. Het is wel een beetje dubbel als je zelf de finale niet hebt gespeeld.” Wieffer vierde de prijs op krukken en beaamt dat hij voorzichtig aan moest doen. “Ik kon alleen een beetje op één been staan en ik leek wel een Flamingo. Het feest is allemaal wat minder, omdat je rekening moet houden met je blessure.”

Moet Koeman Wieffer meenemen naar het EK?

  • Mits hij fit is wel
  • Nee, er zijn betere opties
338+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie