‘Droomopvolger Xavi te duur voor Barcelona’

Foto: ‘Droomopvolger Xavi te duur voor Barcelona’

Barcelona zou Roberto de Zerbi graag aan willen stellen als nieuwe trainer van de club. De Zerbi zou de gedroomde opvolger van Xavi zijn. De Italiaanse manager heeft echter een afkoopsom in zijn contract staan van ongeveer 13 miljoen euro. Dit zorgt ervoor dat de oefenmeester bijna onhaalbaar is voor Barcelona.

De Zerbi is te duur voor Barcelona

De huidige trainer van Brighton & Hove Albion behoort tot de meeste gewilde managers van het moment. In 2022 tekende de Italiaan een contract bij de Engelse club en sindsdien maakt hij indruk op toptrainers over de gehele wereld. De ideeën die De Zerbi heeft gebruikt bij Brighton worden over de gehele wereld gekopieerd. Zelfs trainers als Jürgen Klopp en Pep Guardiola spreken vol lof over de prestaties van de Italiaanse oefenmeester. Volgens SPORT is hij dan ook de gedroomde opvolger van Xavi bij Barcelona. De Catalanen zouden hem graag zien komen. Het probleem is dat er een afkoopclausule in het contract van De Zerbi staat.

Deze afkoopsom is aan de hoge kant. Iedereen weet dat Barcelona niet veel geld heeft. Zoveel uitgeven aan een trainer lijkt niet tot de mogelijkheden te behoren. Op het moment dat Barca ervoor kiest om dit wel uit te geven aan een nieuwe trainer zal dit er voor zorgen dat er geen nieuwe spelers meer kunnen worden aangetrokken. Barcelona lijkt dit geld liever aan spelers uit te geven dan een trainer.

Moet Barcelona in de buidel tasten voor De Zerbi?

  • Ja, hij lijkt het waard te zijn
  • Nee, dat is te veel geld voor De Zerbi
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie