Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Driessen voorziet Oranje-drama’

Foto: ‘Driessen voorziet Oranje-drama’

Het Nederlands elftal heeft de nodige goodwill gekweekt met het optreden SBS6-televisieprogramma Wij houden van Oranje. Dat stelt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf, die stelt dat Koeman en zijn spelers de Oranjekoorts wat verder aan hebben gezwengeld. Toch houdt de voetbaljournalist ook een slag om de arm, die ook van mening is dat de stemming heel erg snel om kan slaan.

Driessen prijst slimme zet Oranje, maar geeft ook waarschuwing af

Volgens Driessen was het een goede zet van Koeman en zijn Oranje-internationals om in het feel-good-programma van presentatrice Hélène Hendriks en verslaggeefster Noa Vahle te verschijnen. “Het programma had getuige de louter positieve reacties zijn door de KNVB en Koeman beoogde uitwerking, waarbij het grote publiek smolt van de pretentieloze Brobbey met zijn ontwapende eerlijkheid over zijn schoenkeuze voor een paar afzichtelijke Crocs. Of Frenkie de Jong, die zelfs bij het plassen ’s nachts bezig was met zijn enkel om toch maar met Oranje op het EK te kunnen staan.”

Driessen zag dat Koeman eerder ook al een duit in het zakje deed door openlijk en inlevend te spreken over de treurige privékwestie over zijn vrouw Bartina. “De borstkanker is voor de derde keer terug bij haar en nu zelfs chronisch. In die moeilijke privésituatie heeft het gezin-Koeman een modus gevonden, waarmee zowel Bartina als Ronald kan leven en waardoor Ronald toch als bondscoach van Oranje kan dienen op het EK in Duitsland, vertelde hij. Voor veel mensen helaas een herkenbare situatie, omdat de ziekte kanker steeds breder in de Nederlandse samenleving aanwezig is.”

Dat Oranje heeft gewerkt aan het terugwinnen van de gunfactor is volgens Driessen echter niets mis, die wel een waarschuwing afgeeft. “Maar zoals gezegd tot de voordeur, of tot Polen-Nederland, de start van het EK aanstaande zondag om 15.00 uur. Of tot Nederland-IJsland vanavond, want alles zal snel zijn vergeten als Oranje een baggerfiguur slaat tegen de niet voor EURO 2024 gekwalificeerde IJslanders. Als een geslaagd uitzwaaiprogramma op televisie wordt gevolgd door een mislukte uitzwaaiwedstrijd in De Kuip, dan zal de kritiek massaal op de bondscoach en zijn internationals neerdalen.”

Verwacht jij dat Oranje de uitzwaaiwedstrijd ook glorieus doorstaat?

  • Ja, moet geen probleem zijn
  • Nee, gaat niks worden
2069+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie