Driessen blijft bij stevig standpunt over Ajacied: “Wat doet die man eigenlijk?”

Foto: Driessen blijft bij stevig standpunt over Ajacied: “Wat doet die man eigenlijk?”

Ook na het debuut van Jordan Henderson blijft Valentijn Driessen bij zijn eerdere mening: de Engelse routinier is geen aanwinst voor Ajax. De chef sport van De Telegraaf stelt nogmaals dat hij Davy Pröpper (Vitesse) en Dirk Proper (NEC) betere spelers vindt.

Journalist niet onder indruk van aanwinst

Afgelopen zaterdag toonde Driessen zich in zijn column nogmaals kritisch op Henderson. Presentator van de podcast Kick-off, Pim Sedee, kreeg via social media het verzoek om Driessen ‘even aan te pakken’. “Had die Henderson PSV maar eens aangepakt”, counterde de journalist, die zaterdagavond niet bepaald onder de indruk was van de Engelsman. “Ik zat naast Mike (Verweij, red.) en ik dacht: wat doet die man (Henderson, red.) eigenlijk? Hij deed bijna niks. Ik dacht: wat is dit voor gekkigheid?”

Verweij was wat positiever, en vond het logisch dat je tijdens je debuut wat op safe speelt. “Nee, dat verwacht ik niet van een Engels international die op handen wordt gedragen”, vervolgde Driessen. “We kwamen Sjaak Swart tegen en hij zei: hij praat zoveel. Voor praten moet je bij de VN zijn, en niet bij Ajax. Je moet aan de bal veel meer leveren. Als je daar dan al dat geld voor over hebt, dan denk ik: er lopen er veel meer rond. Dan kan je net zo goed Dirk Proper halen. Die praat ook veel, en die geeft ook alle balletjes over vijf meter in de voeten van zijn medespelers.”

“Pröpper en Proper zijn al beter”

Ajax is vooral gebaat bij pure kwaliteit en niet bij leiderschap, stelt Driessen “Ik feliciteer iedere Ajacied die blij is met Henderson, maar ik vind dat Ajax de lat veel hoger moet leggen. Ik weet niet wie haalbaar is, maar ik vind dat Proper en Pröpper al beter zijn dan Henderson.”

Eens met Driessen?

  • Ja, heeft helemaal gelijk
  • Nee, totaal niet!
485+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie