‘Doemscenario voor Oranje Leeuwinnen’

Foto: ‘Doemscenario voor Oranje Leeuwinnen’

De Oranje Leeuwinnen verloren weliswaar vrijdagavond van Engeland, maar gaan nog altijd aan kop in de Nations League-groep. Toch is plaatsing voor de Final Four nog allerminst zeker nu Oranje en Engeland in punten gelijk staan. De Nederlandse vrouwen hebben een beter doelsaldo, maar Engeland treft in de laatste speelronde Schotland. En dat laatste duel is op voorhand een veelbesproken ontmoeting.

Doelsaldo geeft de doorslag

Nederland en Engeland hebben allebei negen punten, terwijl België ook nog niet kansloos is met acht punten. Schotland is al uitgeschakeld en degradeert uit de groep. Het onderlinge resultaat tussen Nederland en Engeland is gelijk, gezien beiden met een doelpunt verschil een wedstrijd wisten te winnen. Daardoor geeft doelsaldo de doorslag, wat nu nog in het voordeel is van de Oranje Leeuwinnen (+4 om +1).

De Oranje Leeuwinnen spelen op de laatste speeldag thuis tegen België, terwijl Engeland tegen Schotland speelt. Dat laatste duel is pikant, omdat Engeland en Schotland samen als Groot-Brittannië naar de Spelen gaan. Daardoor wordt er verwacht dat de Engelsen dik gaan winnen en er dus een bizarre ontknoping kan ontstaan.

Oranje Leeuwinnen tussen hoop en vrees

Voorafgaand aan de start van de Nations League voorzag bondscoach Andries Jonker al een dergelijk scenario. “Het is heel gek”, zei Jonker destijds, geciteerd door Voetbal International. Desondanks laat Jonker weten niet voor die uitkomst te vrezen. “Het is een rare situatie, maar ik denk dat de rivaliteit tussen Schotland en Engeland zo groot is dat Schotland er alles aan gaat doen. Wij moeten winnen van België om de doelstelling te halen. De groep winnen en voor een Olympisch ticket spelen is en blijft het doel.” Ook Sarina Wiegman, bondscoach van Engeland, verwacht niet dat Schotland het laat lopen. “Schotland gaat echt niks weggeven. Er is zo veel rivaliteit tussen de landen.”

Wie gaat de groepswinst pakken?

  • Nederland
  • Engeland
  • België
326+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie