Doelpunt ‘Belligol’ dit keer niet genoeg voor Real Madrid

Foto: Doelpunt ‘Belligol’ dit keer niet genoeg voor Real Madrid

Jude Bellingham blijft maar scoren voor Real Madrid, maar niet alle doelpunten van de Engelsman (‘Belligol’ genoemd in Spanje’) leveren De Koninklijke ook daadwerkelijk drie punten op. Op zaterdagmiddag bleven de Madrilenen steken op een 1-1 gelijkspel tegen Real Betis.

Real Madrid blijft op 1-1 steken tegen Real Betis

De mannen van oefenmeester Carlo Ancelotti hadden het bijzonder lastig in Benito Villamarín en stichtten in de eerste helft dan ook weinig gevaar, de afgekeurde treffer van Brahim Díaz daargelaten. Aan de andere kant van het veld was het bij tijd en wijle echter wél ‘billenknijpen’ geblazen, want Isco en Ayoze Pérez waren dicht bij de openingstreffer, maar hun pogingen werden verijdeld door keeper Andriy Lunin.

De 0-1 vlak na de pauze kwam eigenlijk een beetje uit de lucht vallen, maar natuurlijk was het weer Bellingham die voor Real scoorde: de middenvelder combineerde met Díaz, waarna hij de bal koelbloedig in de verre hoek schoof. Toch was zijn goal dit keer (anders dan tegen onder andere Valencia, Cádiz en Granada) niet genoeg voor de zege.

Poeier

Met een geweldige poeier van afstand tekende Aitor Ruibal namelijk voor de 1-1, waarna Betis eigenlijk meer aanspraak maakte op de overwinning dan de Madrilenen. In de absolute slotfase veerden de thuisfans op toen Isco vlak voor Lunin opdook, maar de voormalige spelmaker van De Koninklijke raakte de paal, waardoor er dus niet gejuicht kon worden.

Door het puntenverlies van Real kan Girona op zondag de LaLiga-koppositie weer grijpen, al moeten Daley Blind en co dan wel afrekenen met FC Barcelona.

Scoreverloop: 0-1 (53′) J. Bellingham, 1-1 (66′) A. Ruibal

Wordt Real kampioen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie