Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Dit zijn mijn laatste nuchtere woorden’

Foto: ‘Dit zijn mijn laatste nuchtere woorden’

Na de 6-2 overwinning in het Rat Verlegh Stadion leek NAC Breda er al te zijn, maar vandaag werd de strijd om promotie/degradatie tóch nog spannend. Excelsior kwam voor eigen publiek namelijk op een 4-0 voorsprong, wat een verlenging had betekend. Totdat die bevrijdende 4-1 viel, en nu kan oefenmeester Jean-Paul van Gastel aan het bier.

Dolle vreugde bij NAC Breda na promotie

“Ik zal mijn verhaal nog wel een keer doen, maar daar heb ik nu weinig trek in”, vertelt de dolblije trainer aan ESPN. “Er komt nog een heel mooi feest aan in Breda, dus dit zullen voorlopig mijn laatste nuchtere woorden zijn.”

Verdediger Jan Van den Burgh vult aan: “Het kan bij ons gewoon nooit normaal. Dat is denk ik de rode draad van dit seizoen. Je voelde heel veel druk op de ploeg, ondanks die 6-2 overwinning van dinsdag. Ik had het gevoel dat iedereen onder spanning stond, maar toen we 4-0 achter kwamen viel dat opeens weg omdat het toen weer gelijk stond over twee duels. Daarna was er eigenlijk niet veel meer aan de hand. Ik ben er sprakeloos van. Ik ben hier enorm gelukkig, dus ik wil graag met deze mooie club de Eredivisie in.”

Billenknijpen

Casper Staring, de maker van de o zo belangrijke 4-1, doet zijn verhaal: “Het was wel billenknijpen hoor, poeh. Ik dacht eerst dat het hands was, maar ik schoot maar gewoon voor ik appelleerde. Ik schiet niet zo vaak en scoren al helemaal niet, maar dit is een hele belangrijke. Maar we hebben het met z’n allen gedaan. Excelsior had er nog wel drie kunnen maken, maar we hebben het gelukkig overleefd.”

“Waar ik net was op het veld? Ik was druk om het te vieren met m’n kinderen. Sommige waren erbij, maar niet allemaal”, aldus Van Gastel. “Hoe ik dit gekke seizoen kan verklaren? Ik denk dat we in de play-offs echt een team zijn geweest en dat zijn we in een groot deel van de competitie niet geweest. Het werd gewoon geen team, maar toen de play-offs begonnen accepteerde iedereen zijn rol.”

Heel mooi feest

“Geloof me dat ik ongelooflijk blij en trots ben dat we hierin zijn geslaagd. Ik moet het allemaal nog even laten bezinken, maar we krijgen straks ook nog een heel mooi feest in Breda. Dit zijn de enige woorden die nog nuchter uit mijn mond zullen komen de komende dagen. Ik ben heel blij voor mijn staf en spelers, dus ik ga dat gewoon met die gasten vieren. Ik vind het allemaal niet belangrijk wat er de afgelopen maanden allemaal gebeurd is. Ik zal mijn verhaal nog wel een keer doen, maar daar vind ik het nu niet het moment voor. Daar heb ik nu weinig zin in.”

Ben jij ook zo blij?

  • Ik wel
  • Ik niet echt
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie