Dit zijn de opstellingen van de vroege CL-duels: domper voor Oranje-aanvaller

Foto: Dit zijn de opstellingen van de vroege CL-duels: domper voor Oranje-aanvaller

De Champions League begint dinsdagavond aan de vierde speelronde van de groepsfase. De duels Borussia Dortmund – Newcastle United en Shakhtar Donetsk – FC Barcelona vormen het begin van een mooie avond.

Belangrijk treffen in Duitsland

Borussia en Newcastle wisten beiden na drie duels vier punten bij elkaar te spelen, in de groep waar Paris Saint-Germain bovenaan staat en AC Milan vierde. Twee weken geleden wonnen de Duitsers met 0-1 in Engeland, nu hopen The Magpies terug te kunnen slaan. Afgelopen weekend verliep voor de ploeg van Eddie Howe uitstekend met de 1-0 overwinning op Arsenal. BVB ging in eigen huis juist hard met 0-4 onderuit tegen het ontketende Bayern München.

Na heel wat basisplaatsen op rij moet Donyell Malen pas op de plaats maken. De aanvaller begon het seizoen uitstekend, maar is de laatste weken wat teruggevallen. Ook Marco Reus begint vanaf de reservebank. Newcastle mist nog altijd de geblesseerde Sven Botman, de veelbesproken Sandro Tonali is geschorst vanwege zijn illegale gokpraktijken.

Shakhtar Donetsk – FC Barcelona

Trainer Marino Pusic debuteerde twee weken geleden in de uitwedstrijd tegen Barça. Dat duel werd nipt verloren door zijn ploeg, er volgden echter twee zeges in de Oekraïense competitie. Afgelopen weekend werd rivaal Dinamo Kiev met 0-1 verslagen. Met diezelfde cijfers won Barcelona van Real Sociedad, door de beslissende treffer van Ronald Araujo in blessuretijd.

De Catalanen hebben nog de volle buit in de Champions League, terwijl Shakhtar op drie punten staat. Bij de bezoekers vormen Raphinha, Robert Lewandowski en Ferran Torres de aanval. Frenkie de Jong is nog altijd niet hersteld van zijn kwetsuur.

Wint Dortmund van Newcastle

  • Ja
  • Nee
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie