‘Dít is waarom Kenneth Taylor zo slecht is’

Foto: ‘Dít is waarom Kenneth Taylor zo slecht is’

Kenneth Taylor is de laatste tijd de kop van jut bij Ajax, al maakte hij eergisteren de o zo belangrijke 1-2 voor de Amsterdammers tegen FK Bodø/Glimt in de Conference League. Het staat echter buiten kijf dat de middenvelder dit seizoen in de regel… niet al te best speelt. Maar Voetbal International heeft de oorzaak van zijn ‘teloorgang’ gevonden.

‘Kenneth Taylor slachtoffer van Ajax-tactiek’

Het blad claimt dat Taylor misschien wel de moeilijkste taak bij Ajax heeft: “Hij speelt tussen de controleur Jordan Henderson en nummer 10 Kristian Hlynsson in, als verbindingsspeler op het middenveld. Taylor moet met zijn tweebenigheid en kwaliteiten in het combinatiespel soms helpen in de opbouw, maar moet zich ook naast Hlynsson melden als tweede nummer 10, en met ‘diepteloopacties’ ruimte creëren voor de linksbuiten.”

Dat betekent dat de Ajacied aan de lopende band moet pendelen… “In het huidige Ajax is dat echter een schier onmogelijke taak: de ruimtes tussen verdediging en aanval zijn extreem groot, omdat het druk zetten niet gestructureerd verloopt en Ajax om de haverklap de bal kwijtraakt. Taylor loopt zich zo een ongeluk. Het is aan hem om zich als 21-jarige middenvelder te blijven oriënteren in de chaos op het middenveld. Dat gaat lang niet altijd goed. Maar ook Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Silvano Vos, Sivert Mannsverk en zelfs Jordan Henderson hebben daar dit seizoen moeite mee gehad.”

Van ‘t Schip over Taylor

Na afloop van de wedstrijd in Noorwegen stak trainer John van ‘t Schip Taylor al een hart onder de riem. “Als ik het er één gun, dan is het Kenneth”, zei hij op zijn persconferentie. “Hij is natuurlijk echt een Ajax-jongen, uit de eigen opleiding. Maar vandaag moest hij op de bank plaatsnemen. We weten allemaal waar hij mee te maken heeft. Dan is dit heel mooi voor hem. Hij viel sowieso goed in en dat hij dan ook nog met een beetje geluk de winnende goal maakt, dat past ook wel in de avond.”

Logisch?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
502+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie