Dest verbaasde zichzelf met PSV-besluit

Foto: Dest verbaasde zichzelf met PSV-besluit

Sergiño Dest ging er na zijn vertrek bij Ajax niet vanuit dat hij snel in de Eredivisie zou terugkeren. Drie jaar na zijn afscheid draagt hij echter de clubkleuren van PSV. Hij heeft nog altijd geen spijt van dat besluit, zo vertelt hij aan ELF Voetbal.

Dest besloot alsnog naar PSV te gaan

De 23-jarige vleugelverdediger brak in de zomer van 2019 in Amsterdam door en beleefde een succesvol seizoen. Een jaar later toonde zowel Bayern München als FC Barcelona interesse in hem. De Spanjaarden hadden net Ronald Koeman als hoofdtrainer in dienst en die overtuigde hem om in de Spaanse competitie te komen voetballen.

Het werd nooit een succes in LaLiga. Na een mislukt verhuur bij AC Milan, besloot hij in de zomer van 2023 om naar PSV te gaan. Het was een traject die Dest niet zag aankomen en waarvoor hij aanvankelijk niet openstond. “Maar toen PSV zich meldde, kreeg ik opeens zo’n goed gevoel bij de club. Een stap die ik nodig had in mijn carrière”, stelt Dest.

Succesvolle samenwerking met Bosz

Het was een verstandige keuze, zo weet de Amerikaans international eveneens. “Dat blijkt nu inderdaad. Ik speel veel, laat mijn niveau zien, zodat ik op termijn weer een nieuwe stap kan maken.” Volgens Dest komt zijn huidige vorm onder meer door het vertrouwen dat hij krijgt van Peter Bosz. Hij is dan ook zeer enthousiast over de oefenmeester.

“Een trainer die de spelers vrijheid geeft. Iemand onder wie je creatief mag zijn. Beter dan een trainer onder wie je precies moet uitvoeren wat hij zegt. Die je als een robot ziet. Iemand die je wisselt of op de bank houdt, omdat je niet doet wat hij zegt.” PSV nam hem dit seizoen op huurbasis over en kan hem komende zomer definitief binnenhalen.

Wat kan Dest na het seizoen het beste doen?

  • Blijven
  • Vertrekken
1583+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie