“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”

Foto: “Dest kan balans in kleedkamer verstoren”

Peter Bosz hoop aankomend seizoen bij PSV weer over Sergiño Dest te beschikken. Volgens Rik Elfrink is het echter allerminst zeker dat de vleugelverdediger aanblijft.

Moeilijk besluit PSV met Dest

De Eindhovenaren huren Dest dit seizoen van FC Barcelona en willen hem komende zomer definitief overnemen. Waar het betalen van de transfersom nog wel mogelijk lijkt te zijn, is het de grote vraag of Dest er persoonlijk met PSV uit gaat komen. Zijn eisen zijn naar verluidt namelijk behoorlijk hoog.

Dest heeft in Spanje een uitstekend contract afgedwongen en zal niet te veel willen inleveren. Zelfs als de verdediger dit laatste gedeeltelijk doet, dan nog lijkt PSV moeite te krijgen om zijn maandsalaris op te hoesten. Het zou van Dest namelijk in Eindhoven een topverdiener maken.

“Het probleem bij hem is dat zijn salaris erg hoog is”, vertelt Elfrink in gesprek met Voetbalzone. “PSV moet goed afwegen of ze hem dat willen geven, want hij wordt dan een van de absolute grootverdieners. De club moet zich afvragen of ze de balans in de kleedkamer daarmee niet verstoren.”

Succesvolle periode in Eindhoven

De Amerikaans international doet het dit voetbaljaar uitstekend. Vooralsnog kwam hij in 21 wedstrijden in de Nederlandse competitie in actie, waarin hij goed was voor twee doelpunten en vijf assists. Bovendien zette hij acht wedstrijden in de Champions League achter zijn naam.

Is Dest het geld waard?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
297+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie