Derksen ziet iets opmerkelijks aan ‘slachtoffer’ Berghuis

Foto: Derksen ziet iets opmerkelijks aan ‘slachtoffer’ Berghuis

Johan Derksen heeft zich lopen ergeren aan de uitspraken die Steven Berghuis deed na afloop van het duel tussen NEC en Ajax. De aanvaller reageerde op de kritiek naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Olympique Marseille en stelde dat die afkomstig was van ‘mensen met dubbele agenda’s’, die hem persoonlijk helemaal niet kennen.

Berghuis neemt slachtofferrol aan

Derksen vertelde maandagavond bij Vandaag Inside dat Berghuis zich een ‘slachtofferrol’ heeft aangemeten. “Maar die voetballers moet eens uitgelegd worden wat journalistiek inhoudt. Hij zegt bijvoorbeeld: Die mensen kennen me niet.’ Ja, daardoor kunnen ze objectief oordelen. Als je iemand heel goed leert kennen, verdwijnt elke objectiviteit.” Volgens De Snor is dat alleen maar beter. “Het is heel goed dat mensen die recensies schrijven weinig contact hebben met voetballers. Anders heb je voor de één een zwak en voor de ander wat minder.”

Onbeschofte Berghuis

Columnist  Özcan Akyol vond dat Berghuis te weinig empathie toonde met Joaquin Correa. “Wat ik onbeschoft vond – en dat is nog een eufemisme – die jongen van Marseille was echt geblesseerd, en dan houd je vol dat jij het niet zo hebt beleefd. Het was volgens Berghuis niet eens geel. Als je hem zo geblesseerd ziet, hoe kun je dan volhouden dat je geen overtreding hebt gemaakt? Dan mankeert er iets aan je hoofd.” Volgens Akyol kan Berghuis maar even beter geen interviews meer geven. “Ik denk dat de perschef van Ajax even moet zeggen: Jongen, ga jij maar even niet naar die interviews, je zegt alleen maar domme dingen.”

Volgens Derksen is Berghuis een ‘recidivist’. “Dit heeft hij twee keer per seizoen, zoiets geks. Dan slaat hij op tilt. Ik zie ook aan zijn hoofd dat hij het vreselijk vindt dat hij nu met wat mindere voetballers speelt. Hij zit soms met z’n hoofd te schudden over het niveau.”

Moet Berghuis niet meer voor de camera’s verschijnen?

  • Ja, dat zou beter zijn
  • Nee, dat kan prima
1780+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie