Derby Milaan zonder winnaar, heldenrol Riedewald

Foto: Derby Milaan zonder winnaar, heldenrol Riedewald

AC Milan en Internazionale hebben elkaar dinsdagavond in evenwicht gehouden. In de halve finales van de Coppa Italia eindigde de heenwedstrijd zonder goals: 0-0.

AC Milan kreeg in de ‘thuiswedstrijd’ de beste mogelijkheden om de score te openen, maar het lukte niet om de defensie met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries te verschalken. Doelman Samir Handanovic redde meermaals op knappe wijze namens Inter en daarmee was hij verantwoordelijk voor deze cleah sheet.

Vlak voor tijd mocht Robin Gosens zijn debuut maken voor Inter. De Duitser, die ook Nederlandse bloed door zijn aderen heeft stromen, kon in de slotfase evenmin het verschil maken. Mogelijk lukt dat wel in de return op 20 april. De winnaar van dit tweeluik treft Juventus of Fiorentina in de finale.

FA Cup: Bijzondere avond Zinchenko en Riedewald

Ook in Engeland stond er dinsdag bekervoetbal op het programma. Manchester City plaatste zich zonder glans voor de kwartfinale van de prestigieuze FA Cup. Riyad Mahrez en Jack Grealish maakten het verschil na een dramatische eerste helft (geen enkel schot op doel): 0-2. Overigens mocht oud-PSV’er Oleksandr Zinchenko de aanvoerdersband dragen als eerbetoon aan de mensen in Oekraïne.

Crystal Palace plaatste zich eveneens voor de laatste acht van de FA Cup. Dat had de Londense club te danken aan Jaïro Riedewald, die eindelijk weer eens mocht spelen en prompt het winnende doelpunt maakte in de ontmoeting met Stoke City: 1-2.

Coupe de France: Dolberg verpest sprookje

Ook in het Franse bekertoernooi maakte een voormalig Ajax-speler het verschil. Kasper Dolberg droeg bij aan de 2-0 overwinning van OGC Nice op vierdeklasser Versailles, dat een prachtig bekersprookje zodoende ziet sneuvelen.

Het sprookje van Versailles is voorbij. De vierdeklasser is dinsdagavond in de halve finale van de Coupe de France uitgeschakeld door OGC Nice. Kasper Dolberg maakte zijn zevende officiële doelpunt van het seizoen. FC Nantes of AS Monaco is de tegenstander in de finale.

Wedden op bekervoetbal? Waag je gok via bet365!

Wie gaat er naar de finale?

  • AC Milan
  • Internazionale
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie