De Wit weet de sleutel voor Ajax-thuis

Foto: De Wit weet de sleutel voor Ajax-thuis

Dani de Wit is opgelucht dat AZ zaterdagavond op de valreep alsnog de zege mee naar huis nam. Tegenover ESPN laat de middenvelder weten dat het team klaar is om volgende week tegen Ajax te spelen.

Zwaarbevochten overwinning AZ op Fortuna Sittard

Voor AZ was het alweer even geleden dat het een overwinning neerzette. Op 9 december, om precies te zijn, won het thuis met 4-1 van Almere City FC. Sindsdien verloor het veel punten, ontsloeg het Pascal Jansen en probeerde Maarten Martens de situatie weer op de rit te krijgen. De zege op Fortuna Sittard moet daarbij helpen.

De Limburgers kwamen vroeg in het duel op een voorsprong te staan en die klap kwam AZ in de eerste helft niet meer te boven. Na de theepauze revancheerde het team van Martens zich echter. Vangelis Pavlidis was na een uur spelen verantwoordelijk voor de gelijkmaker en De Wit zorgde hoogstpersoonlijk voor de 1-2 eindstand.

“We begonnen goed aan de wedstrijd. We hadden snelheid in de aanval en speelden actief voetbal. Maar dan staan we een keer niet op te letten, en dan vliegt hij er aan de andere kant meteen in. Als je dan in de situatie zoals wij zitten, dan komt dat tikkie extra hard aan”, zo legt de middenvelder tegenover de sportzender uit.

De Wit kijkt uit naar confrontatie met Ajax

De zege komt goed uit, zo weet ook De Wit, want komend weekend wacht een confrontatie met de directe concurrent Ajax. “We weten hoe belangrijk volgende week weer is. We moeten weer ons eigen spel gaan spelen en wedstrijden winnen. Dat is dan een goed begin. We werken er hard voor. En nu hebben we gelukkig weer eens de drie punten.”

Is De Wit onmisbaar voor AZ?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie