De Wit blijft rustig ondanks harde klap: “Daar is niemand gebaat bij”

Foto: De Wit blijft rustig ondanks harde klap: “Daar is niemand gebaat bij”

Dani de Wit is sinds kort zijn basisplaats kwijt bij AZ. Lastig voor de aanvallende middenvelder, maar hij gaat niet bij de pakken neer zetten. Hij weet zich dat hij enkel met een positieve houding het tij kan keren.

Aanvallende middenvelder kind van de rekening bij AZ

Lang was De Wit eerste keuze bij AZ op de nummer 10-positie. Na een aantal mindere wedstrijden, besefte trainer Pascal Jansen dat de ploeg gebaat was met meer creativiteit op die plek. Hij schoof Sven Mijnans door naar de offensievere positie, na diens blessure kreeg Djordje Mihailovic de kans. Zo belandde De Wit in de wachtkamer in Alkmaar. “Als ik achttien jaar was geweest, had ik misschien anders op mijn situatie gereageerd”, vertelt De Wit in gesprek met Voetbal International. “Maar ik ben inmiddels een ervaren speler van 25 jaar, heb deze situatie eerder meegemaakt. Ik weet dat in topsport dingen heel snel kunnen veranderen. Als je geen basisplaats hebt, moet je zorgen dat je er klaar voor bent, zodra je de kans krijgt. Of dat nou vijf of negentig minuten is.”

Juiste mindset

“Met de trainer heb ik gesproken over het bewaren van geduld, met de juiste mindset. Niemand is gebaat bij een slechte houding”, vervolgde de Noord-Hollander. “Als je slecht traint, zul je nooit een kans afdwingen. Ik ben blij dat ik nu weer speeltijd krijg. Op de positie waar ik me het meest comfortabel voel. Nu moet ik een goed ritme zien te krijgen en doelkansen gaan benutten.”

De Wit bezit een aflopende verbintenis in het AFAS Stadion. Hij kan deze verlengen, maar ook transfervrij de deur uitlopen komende zomer. Het is geen geheim dat De Wit nog eens een buitenlands avontuur ambieert. In de zomer van 2019 stapte hij over van Ajax naar AZ. Bij zijn huidige club was de voormalig jeugdinternational goed voor 39 goals en 21 assists in 164 officiële duels.

Zou je De Wit er snel weer in zetten?

  • Ja, blijft een goede speler
  • Nee, voorlopig nog niet
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie