De Wit adviseert talenten: “Laat het eerst zien bij je club”

Foto: De Wit adviseert talenten: “Laat het eerst zien bij je club”

Dani de Wit neemt het zaterdag op tegen zijn oude club Ajax. De middenvelder speelt nu al een aantal jaar bij AZ en heeft het enorm naar zijn zin in Alkmaar. De Wit kijkt om zich heen, maar is ook tevreden bij AZ. “Je moet ook blij zijn met wat je hebt.”

De Wit gaat geen transfer forceren

Dani de Wit is een van de sterkhouders van dit AZ. Op 25-jarige leeftijd behoort hij tot de ervarenere spelers in Alkmaar. Hij heeft al veel meegemaakt in zijn carrière bij zowel Ajax als AZ. In gesprek met NOS is hij eerlijk over zijn eigen situatie en zijn mogelijkheden voor een volgende stap. “Er is veel over gezegd en er is niet veel van waar. Al was er natuurlijk wel interesse.” De middenvelder wil best naar een andere club vertrekken, maar het plaatje moet wel kloppen. “Je moet ook blij zijn met wat je hebt. Ik geniet ervan om voor AZ te spelen. Ik kan mij hier nog ontwikkelen”, begint De Wit. “Sommige jongens willen vroeg weg. Laat het eerst zien bij je club.”

Wedstrijd tegen Ajax altijd speciaal

De 25-jarige voetballer brak natuurlijk door bij Ajax. Na al die jaren bij AZ voelt hij zich ook thuis in Alkmaar. Toch is een duel tegen Ajax bijzonder, maar dat geldt volgens hem voor elke speler. “Ook als je niet voor Ajax hebt gespeeld.” Eerder dit seizoen was De Wit belangrijk in de onderlinge wedstrijd in de ArenA. Hij scoorde en is daar tevreden mee, maar dat uit hij op een zeer nuchtere manier. “Een mooi moment, het was een van de vele wedstrijden.”

Dani de Wit gaat na dit seizoen een stap maken

  • Ja, hij vertrekt bij AZ
  • Nee, hij blijft nog even
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie