De opkomst van Hato: “Het was helemaal niet zo spannend meer”

Foto: De opkomst van Hato: “Het was helemaal niet zo spannend meer”

Jorrel Hato is een van de weinige lichtpuntjes van het huidige Ajax. De 17-jarige verdediger brak in 2023 door bij de Amsterdammers en wist tijdens de vorige interlandperiode zelfs zijn debuut te maken voor Oranje. Binnen negen maanden veranderde de status van Hato compleet bij Ajax. Vlak voor de jaarwisseling blikt het toptalent bij ESPN terug op 12 turbulente maanden.

Hato blikt terug op de afgelopen 12 maanden

Hato maakte onder Alfred Schreuder zijn debuut bij Ajax in een bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch in januari. Ondanks dat hij op dat moment pas 16 jaar en 310 dagen oud was had Hato de zenuwen onder controle. “Ik was aan het warmlopen en werd in de tachtigste minuut geroepen. Je stapt het veld op en dan komt het besef. Dan moet je gewoon doen wat je altijd doet.” Een maandje later maakte de 17-jarige verdediger zijn debuut in de Eredivisie onder John Heitinga. “Na mijn debuut in de beker trainde ik regelmatig met het eerste mee. Dus het was helemaal niet zo spannend meer.”

Sinds zijn debuut in de Eredivisie kwam alles rondom Hato in een stroomversnelling. De linkspoot veroverde snel een basisplaats en gaf die, ook onder John van ‘t Schip, niet meer weg.

In het duel tegen AEK Athene debuteerde Hato als jongste Ajax-aanvoerder ooit. Toch heeft hij wel iets aan te merken op hoe dat allemaal is gelopen. “Jammer genoeg hoorde ik het niet van de trainer zelf. Niet dat ik het vervelend vond ofzo, maar ik had het liever gewoon 1-op-1 van de trainer vernomen.” De verdediger was tijdens die wedstrijd 17 jaar oud, de vorig recordhouder was Matthijs de Ligt die ‘al’ 19 jaar oud was toen hij de aanvoerdersband om kreeg. “Het is mooi, maar geen doel op zich.”

Hato moet de nieuwe aanvoerder van Ajax worden

  • Ja, Bergwijn is niks
  • Nee joh, één wedstrijd was prima. Maar het is prima zo
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie