‘De Ligt op weg naar Bayern-exit’

Foto: ‘De Ligt op weg naar Bayern-exit’

Matthijs de Ligt verscheen niet aan de aftrap tegen Bayer Leverkussen. Bayern München-trainer besloot voor de Bundesliga-topper tegen Bayer Leverkusen om Eric Dier de voorkeur te geven boven de Nederlandse verdediger. Dat had niets met een blessure te maken, waardoor de transferspeculaties op gang beginnen te komen. Transferexpert Fabrizio Romano voorziet mogelijk een zomerse transfer.

Tuchel geeft verklaring voor passeren De Ligt

Bayern verloor uiteindelijk kansloos met 3-0 van Leverkussen en dat kwam Tuchel op een storm van kritiek te staan. Onder meer het passeren van De Ligt kwam de oefenmeester op commentaar te staan, maar tegenover Sky gaf Tuchel aan waarom hij deze beslissing had gemaakt. Het was een weloverwogen keuze. Dan is dat het plan en daar neem ik de verantwoordelijkheid voor. We weten niet wat er zou zijn gebeurd als we anders hadden gespeeld. Ik zou het zo weer doen.”

De Nederlander zit onder leiding van Tuchel bijna vaker op de reservebank dan dat hij in het basisteam staat. Dit voetbaljaar kwam hij tot 8 basisplaatsen en 5 invalbeurten in de Duitse competitie, terwijl hij slechts eenmaal in de Champions League aantrad. Het heeft voor een gedeelte te maken met zijn blessures, maar ook een gebrek aan vertrouwen speelt een rol.

Zomertransfer voor De Ligt?

Romano verwacht dan ook dat De Ligt komende zomer weleens kan gaan vertrekken bij Bayern. De transferexpert noemt de huidige situatie van de Oranje-international dan ook een om in de gaten te houden voor de komende transferzomer. Ook al omdat De Ligt zelf tegenover BILD aangaf dat hij topfit was om te starten. Er wordt dan ook gesproken van een mogelijke vertrouwensbreuk tussen Tuchel en De Ligt.

Verwacht jij dat De Ligt komende zomer vertrekt?

  • Ja
  • Nee
1170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie