‘De Ligt: geen Ajax maar supertransfer’

Foto: ‘De Ligt: geen Ajax maar supertransfer’

Dick Advocaat liet onlangs weten dat hij vindt dat Ajax een poging moet wagen om Matthijs de Ligt terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers lijken echter kansloos te zijn, want naar verluidt wil Real Madrid een poging wagen bij Bayern München.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Matthijs de Ligt genoemd bij Real Madrid

Transfertarget numero één voor De Koninklijke is natuurlijk Kylian Mbappé, die het Parc des Princes van Paris Saint-Germain hoogstwaarschijnlijk wel in zal ruilen voor het Estadio Santiago Bernabéu. De Madrilenen hebben de laatste jaren echter op hun centjes gelet en dus lijkt voorzitter Florentino Pérez nog wel wat bestedingsruimte te hebben.

Volgens verschillende Spaanse (roddel)media, waaronder bijvoorbeeld OK Diario is ook De Ligt een target van de preses, die al sinds 2000 aan de macht is in Madrid (met een pauzeperiode tussen 2006 en 2009). Vermoedelijk ruikt Real bloed, want het heeft er alle schijn van dat de voormalige Ajax-aanvoerder niet in zijn hum is in de Allianz Arena, waar trainer Thomas Tuchel hem maar mondjesmaat inzet.

Of toch een terugkeer naar Ajax?

Advocaat zei donderdag rond de Conference League-partij van Ajax over De Ligt: “Hij was bij Ajax geweldig. Nú is de kans om hem terug te halen.” Over het salaris van de stopper liet hij vervolgens nog weten: “Als Jordan Henderson komt, dan zal De Ligt toch ook wel kunnen komen?” De middenvelder verdient (volgens de geruchtenmolen) echter 7,5 miljoen euro op jaarbasis in de ArenA, waar de verdediger (naar verluidt) achttien miljoen euro per seizoen opstrijkt in Beieren.

Is hij goed genoeg voor Real?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2816+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie