Matthijs de Ligt terug naar Eredivisie?

Foto: Matthijs de Ligt terug naar Eredivisie?

Matthijs de Ligt heeft het momenteel behoorlijk zwaar bij Bayern München. Oefenmeester Thomas Tuchel heeft een voorkeur voor Dayot Upamecano en Min-Jae Kim en zelfs Eric Dier lijkt de Nederlander voorbij gesneld te zijn in de pikorde. Biedt een terugkeer naar de Eredivisie uitkomst? Een comeback bij Ajax in de Johan Cruijff ArenA?

Kan Ajax Matthijs de Ligt betalen?

Dick Advocaat denkt dat het kans van slagen heeft, zei hij donderdag rond het Conference League-duel van de Amsterdammers met FK Bodø/Glimt op Veronica. “Hij was bij Ajax geweldig”, aldus De Kleine Generaal, die echter repte van een ‘bergafwaartse ontwikkeling’ bij Juventus en later Der Rekordmeister: “Anders speel je wel…”

“Nú is de kans om hem terug te halen”, verraste de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal vervolgens enigszins. Maar… De Ligt verdient toch goud geld in de Allianz Arena? “Als Jordan Henderson komt, dan zal De Ligt toch ook wel kunnen komen?”

18 miljoen voor contract De Ligt

Laten we die stelling echter eens toetsen: volgens bepaalde bronnen (zoals bijvoorbeeld The Athletic) strijkt Henderson op jaarbasis 7,5 miljoen euro op bij Ajax. Het salaris van De Ligt in Beieren ligt daar echter vér en vér boven. De voormalige aanvoerder van de Amsterdammers hoeft immers bepaald niet op een houtje te bijten in het zuiden van Duitsland, waar hij elk jaar – hou je vast – achttien miljoen euro bijgeschreven krijgt op zijn bankrekening. Althans: vermoedelijk gaat het om een brutoloon, maar dat is bij Henderson óók het geval.

Het weeksalaris van De Ligt bedraagt dus plusminus 350.000 euro en dat is gewoonweg een paar bruggen te ver voor Ajax. Of de huidige nummer vijf van de Eredivisie moet binnenkort een pot met goud vinden aan het einde van een regenboog…

Veel te duur?

  • Kun je wel stellen
  • Nee!
3861+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie