De Graafschap schakelt stuntploeg uit

Foto: De Graafschap schakelt stuntploeg uit

In navolging van FC Utrecht heeft ook De Graafschap de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Achterhoekers rekenden dinsdagavond af met stuntploeg De Treffers: 3-0.

De Graafschap was gewaarschuwd door de amateurs uit Groesbeek. De opponent wist in voorgaande bekerrondes af te rekenen met RKC Waalwijk en SC Cambuur. Zonder de afwezige trainer Adrie Poldervaart had ook de eerstedivisionist het zwaar, aangezien er halverwege nog altijd een 0-0 stand op het scorebord stond. Gavin Vlijter stuitte zelfs één op één met doelman Hidde Jurjus.

Waar De Graafschap voor rust de circa achtduizend supporters niet op veel kansen trakteerde, daar sloeg het kort na rust meteen toe. Op fraaie wijze schoot Basar Onal op fraaie wijze de 1-0 tegen de touwen. Doelman Niles Kornelis werd in de 57ste minuut voor de tweede keer gepasseerd, met ditmaal Giovanni Korte als boosdoener.

Met een 2-0 voorsprong op zak kwam De Graafschap niet meer in de problemen. De Superboeren lieten zelfs kansen op een derde treffer onbenut, maar in de 77ste minuut werd het duel alsnog op slot gegooid door een fraaie kopgoal van Charlison Benschop.

Scoreverloop: 1-0 (49′) B. Onal, 2-0 (57′) G. Korte, 3-0 (77′) C. Benschop

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie