PSV plant genadeklap tegen Feyenoord

Foto: PSV plant genadeklap tegen Feyenoord

Een topper gaan spelen, in de wetenschap dat je die – met het oog op de allerhoogste prijs in de Eredivisie – zelfs mag verliezen. Met die gedachte in het achterhoofd zal koploper PSV de kraker zondag tegen naaste belager Feyenoord ingaan. De laatste tik om de oren van de Rotterdammers, daar hopen de Brabantse fans op.

Voorbeschouwing: PSV kan Feyenoord laatste tik geven in topper

Hoewel de eerste wedstrijden in De Kuip voor de Johan Cruijff Schaal (0-1) en de competitie (1-2) door de Eindhovenaren knap werden gewonnen, zal trainer Peter Bosz tijdens zijn bespreking voor de aanstaande clash met de Rotterdammers vooral het bekerduel tussen beide ploegen aangehaald hebben.

Toen verloor zijn ploeg namelijk, één van de weinige keren dit seizoen. Het team van zijn concurrent Arne Slot was toen zeker niet de mindere. PSV zag op die dag in de havenstad de droom van de spreekwoordelijke dubbel, landstitel en bekerwinst, compleet in rook opgaan. Toch een grote teleurstelling voor de in de competitie verder ongenaakbare Brabanders.

PSV-dubbeldroom viel in duigen

Die hadden stiekem namelijk gehoopt ook de KNVB Beker in de wacht te gaan slepen. Maar dát zal deze voetbaljaargang dus zeker niet gaan gebeuren. De Slot-equipe heeft daar een flink stokje voor gestoken. Bosz zou echter Bosz niet zijn als hij met die gedachte zijn manschappen extra gemotiveerd heeft om in eigen huis Feyenoord een flinke klap te gaan toedienen.

De regerend landskampioen heeft inmiddels met 10 punten achterstand al ruim en breed geaccepteerd dat herhaling van het huzarenstukje van afgelopen seizoen in de Eredivisie er niet inzit. PSV weet ook wel dat het landskampioenschap er de komende weken ergens zal aankomen, een feit zal zijn, maar dan nog wil je je grootste concurrent het liefste flink pijn doen.

Door die het allerliefste met een hele grote nederlaag naar huis te gaan sturen. Een soort van laatste genadeklap te geven, vóórdat er daadwerkelijk feestgevierd kan gaan worden op de platte kar door Eindhoven. Terwijl de Feyenoorders natuurlijk graag iets aan een soort eerherstel willen doen door te winnen in het hol van de leeuw, waardoor de achterstand zal verminderen tot ‘maar’ 7 punten.  

Platte kar-planning

Een kleine psychologische vuistslag zal dat dan zijn, niet meer en niet minder. Omdat de Eindhovense club intern zeker al nagedacht zal hebben hoe de festiviteiten voor wat betreft het titelfeest er precies moeten gaan uitzien. Al is het maar omdat daar, in verband met de veiligheid, de benodigde vergunningen voor geregeld moeten worden.

Over gunnen gesproken. PSV en Peter Bosz wordt de titel door Nederland gegund, simpelweg omdat dat team het allerbeste is in de Eredivisie deze voetbaljaargang. De meeste gewonnen wedstrijden, vaker ook het sterkste voetbal gespeeld. Al kan Feyenoord ook een aardig potje mee ballen.

De Eindhovenaren zijn echter een stuk constanter tot nu toe gebleken. Als je dat kunt opbrengen als ploeg, dan trekt je uiteindelijk voor wat betreft aan het langste eind. Al zal het in Brabant tegen de naaste belager zeker geen gemakkelijke opgave gaan worden voor de mannen van Bosz en zijn technische rechterhanden.

Lang lang eruit

Dat balvirtuoos en smaakmaker er al enige tijd uit ligt, dat is een aderlating voor de Eindhovenaren. Maar, mede door de flow waarin die ploeg verkeert, zal dat weinig tot niks uitmaken als er een topper op het programma staat. PSV heeft, onder leiding van technische baas Earnest Stewart, immers – zeker in aanvallend opzicht – een ruime selectie qua kwaliteit.

Met spelers als Johan Bakayoko, Ismael Saibari, doelpuntenmachine én teamleider Luuk de Jong en de op dit moment minder presterende Hirving Lozano, zijn er genoeg vervangers voor Lang. Joey Veerman is echter nog onzeker voor wat betreft zijn inzetbaarheid tijdens de topper. Spelers waar Arne Slot misschien ook wel graag over zou willen beschikken. Maar aan die stille wens heeft de Feyenoord-trainer tijdens de komende confrontatie niks aan.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Feyenoord:

Benítez; Teze, Boscagli, Ramalho, Dest; Schouten, Tillman, Babadi; Bakayoko, De Jong, Lozano.

PSV wint gemakkelijk van Feyenoord

  • Eens
  • Oneens
517+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:50
2+
Van Polen blijft verbonden aan PEC en wil directeur worden
12:31
40+
‘Ajax en PSV concreet voor Eredivisie-verdediger’
12:11
43+
Brands laat zich uit over transfertarget: “Een interessante speler”
12:00
170+
Waarom Liverpool niet kiest voor Bosz maar voor Slot
11:42
3+
Concurrenten PEC Zwolle en Heracles brengen opstellingen naar buiten
11:31
32+
AZ en NEC met sterke opstellingen klaar voor ‘kraker’
11:07
253+
Kraaij junior ziet ‘lachwekkend’ bedrag voor Slot
10:46
105+
‘Ten Hag-exit onhoudbaar’
10:26
499+
‘Ajax-terugkeer van Jonk goed mogelijk’
10:15
52+
Van der Vaart haalt herinneringen op: “Nooit tot me doorgedrongen”
09:47
540+
‘Slot haalt oud-Feyenoorder naar Liverpool’
09:25
788+
Van Persie spreekt zich uit over hoofdtrainerschap Feyenoord
09:13
368+
“Ik ben toen terecht weggestuurd bij Ajax”
08:44
72+
Kane gaat bij Bayern München voor groot doel
08:29
135+
Boodschap Ten Hag voor fans: “Ik heb een team te managen”
08:17
1800+
Klaassen ziet dé oplossing voor Ajax
07:00
38+
Laatste kans voor Spurs en Arsenal | Match of the Weekend
23:35
46+
Belgen houden adem in: EK Tielemans in gevaar?
23:20
1105+
‘Zelfs Xavi dreigt De Jong te laten vallen’
23:03
20+
Strijdbaar Chelsea pakt punt bij Villa, Madueke scoort
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie