De Bruyne verklaart uitvalbeurt in CL-finale

Foto: De Bruyne verklaart uitvalbeurt in CL-finale

Kevin de Bruyne beleefde zaterdagavond een van zijn gelukkigste momenten uit zijn voetballoopbaan. De Belg pakte met Manchester City de Champions League en was daar dolgelukkig mee, al haalde hij het einde van het duel niet.

Blessure van De Bruyne

Waar hij twee jaar geleden in de verloren Champions League-finale tegen Chelsea vanwege een blessure vroegtijdig naar de kant moest, vroeg hij zaterdag bij Pep Guardiola opnieuw om een wissel. Hoewel de middenvelder dolgraag had verder gespeeld, voelde hij aan zijn lichaam dat hij niet langer alles kon geven.

“Ik heb al twee maanden last van mijn hamstring. Ik sukkel er een beetje mee”, zo legt hij uit aan BT Sport. “Tijdens de wedstrijd knapte er iets, waardoor ik niet verder kon. Het is niet anders. Wel jammer, want ik voelde me goed tot het gebeurde en volgens mij speelde ik ook prima. Maar het team is zonder mij ook goed en we hebben gewonnen.”

Bijzondere prestatie Manchester City

Het is voor Manchester City een bijzondere prijs. De Engelse topclub pakte in haar geschiedenis namelijk nog nooit een Champions League, waarmee het historie schrijft. Daarnaast kreeg Manchester City het voor elkaar om zowel de Premier League winnend af te sluiten als in de FA Cup-finale stadsgenoot Manchester United te verslaan.

Volgens De Bruyne, die al 8 jaar in Manchester speelt, verdient het team waar hij onderdeel van uitmaakt, uitsluitend respect voor de prestaties die het dit voetbaljaar heeft neergezet. “Dit is iets groots. Het aantal wedstrijden is groot en je moet een constant niveau halen in een heel lange periode. Geweldig dat het is gelukt.”

Won Manchester City verdiend?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
497+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie