De Bruyne leidt wisselvallig België naar oefenzege bij mijlpaal

België heeft woensdagavond in aanloop naar het EK weinig indruk kunnen maken. In een weinig verheffende oefeninterland tegen Montenegro wonnen de Rode Duivels uiteindelijk nog met twee goals verschil. Voor Kevin De Bruyne was er een bijzondere mijlpaal.

België wint oefeninterland met 2-0 van Montenegro

Domenico Tedesco had van tevoren aangegeven in de voorbereidende oefenduels een aantal dingen uit te willen proberen. Zaterdag treft België met Luxemburg een nog zwakke tegenstander. Woensdagavond had Tedesco spelers als Jan Vertonghen, Youri Tielemans en Romelu Lukaku ieder geval niet nodig. PSV’er Johan Bakayoko meldde zich aan de aftrap, terwijl voormalig Vitesse-aanvaller Loïs Openda een kans in de spits kreeg. De tegenstander heeft weinig bekende namen in de gelederen, Stevan Jovetic is de meest in het oog springen en won onlangs de Conference League met Olympiakos Piraeus.

In Brussel kreeg België al snel wat kansen. Bakayoko zette voor op Yannick Carrasco, maar laatstgenoemde stuitte op de doelman. Arthur Vermeeren deed ook een doelpoging, zijn inzet ging echter net naast. Carrasco had nog een mogelijkheid en kon alleen op doel afstromen. De Montenegrijnse keeper Matija Sarkic redde echter. Een aantal kansen waren ook niet aan Openda besteed.

De Bruyne breekt wedstrijd open

De Bruyne strooide als vanouds met passjes en nam vlak voor rust de rol van doelpuntenmaker op zich. Dit keer ging de verdediging van de tegenstander in de fout en kan de vedette van Manchester City het doel vinden. En dat uitgerekend in zijn 100ste interland. In de rust voerde Tedesco liefst zes wissels door, waarbij onder meer De Bruyne en Bakayoko naar de kant moesten. Toeval of niet: de Belgen kwamen in het tweede bedrijf een stuk minder sterk voor de dag.

Montenegro kreeg een aantal kansjes, maar wist het doel niet te treffen. Routinier Axel Witsel werd op snelheid geklopt, aanvaller Milutin Osmajic kon echter niet profiteren. Doelman Koen Casteels, bij ontbreken van Thibaut Courtois, bracht redding. Richting de slotfase pakten de Duivels de controle terug. Het leek in 1-0 te eindigen, maar diep in blessuretijd werd de marge toch nog verdubbeld. Jérémy Doku gooide er maar weer eens een dribbel uit en werd neer gehaald. Leandro Trossard benutte de strafschop: 2-0.

Zie je België als titelkandidaat op het EK?