De Boer ziet nieuwe Litmanen bij Ajax: “Dit seizoen nog kennismaking, maar…”

Foto: De Boer ziet nieuwe Litmanen bij Ajax: “Dit seizoen nog kennismaking, maar…”

Kristian Hlynsson kent dit seizoen zijn definitieve doorbraak bij Ajax. De middenvelder is inmiddels een vaste basisspeler en scoorde afgelopen weekend nog tegen NEC. Ronald de Boer voorziet een grote toekomst voor de IJslander en vergelijkt de speler met grote namen als Dennis Bergkamp, Kevin de Bruyne en Jari Litmanen.

Type Kevin de Bruyne

De Boer kreeg bij de Onder-17 van Ajax te maken met Hlynsson en vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij direct veel potentieel zag in de middenvelder. “Kristian had wat Dennis Bergkamp vroeger ook had: in de één-tegen-één was hij niet geweldig, maar zijn aannames waren zó goed, dat hij op die manier vaak al spelers uitspeelde.”

Ook vindt De Boer dat Hlynsson wel wat weg heeft van De Bruyne. “Het niveau dat De Bruyne haalt, is maar voor héél weinig spelers weggelegd. Maar qua type lijken ze op elkaar. Kristian is een echte moderne middenvelder met scorend vermogen en oog voor zijn medespelers. Hij heeft een geweldig loopvermogen en verzaakt nooit, hij denkt ook in balverlies en doet geen gekke dingen, ook niet buiten het veld. De trainer waardeert zijn manier van spelen, dat had ik ook in de jeugd, maar ik raakte hem al snel kwijt omdat hij werd doorgeschoven. De betrouwbaarheid is gewoon hoog bij Kristian.”

Vergelijken met Litmanen

Wel is De Boer van mening dat de IJslander dominanter moet worden en ziet hij Hlynsson wel in de voetsporen treden van een oud-Ajacied. “Uiteindelijk denk ik wel dat hij een soort Jari Litmanen kan worden bij dit Ajax: de ploeg beter laten spelen door sneller te denken dan de rest en de simpele dingen simpel te houden. Dit seizoen is voor hem nog een kennismaking, volgend jaar moet hij er echt staan. Maar dat hij een heel belangrijke spil kan worden bij Ajax, dat dicht ik hem zeker toe.”

Blijft Hlynsson een vaste waarde voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
422+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie