‘Dat is alles wat Maurice Steijn niet is’

Foto: ‘Dat is alles wat Maurice Steijn niet is’

Sc Heerenveen praat al met diverse trainers, die in de running zijn om Kees van Wonderen na dit seizoen op te volgen. Een van hen is Maurice Steijn, maar Suleyman Öztürk heeft zijn bedenkingen of de Hagenaar een goede kandidaat zou zijn.

Bedenkingen bij Steijn als mogelijke nieuwe trainer van sc Heerenveen

“Maurice Steijn is trainer geweest bij allerlei clubs, VVV-Venlo en Sparta, en heeft daar een bepaalde reputatie opgebouwd”, opende Öztürk bij Voetbal International. “Een zodanige reputatie dat je bij Ajax kan belanden. Maar als je gaat kijken wat je van een trainer wil… Althans, als ik naar een trainer kijk en wat ik van hem zou willen. Dan is het eigenlijk alles wat Maurice Steijn niet is. En dan denkt Heerenveen: fijn, die moeten we hebben. Dat vind ik dan knap”, klonk de journalist cynisch.

“Het is heel makkelijk om van buitenaf naar deze periode bij Ajax of Maurice Steijn te trappen. Laat het hem maar zien bij Heerenveen”, wil Öztürk hem toch het voordeel van de twijfel geven. “Ik bedoel: Heerenveen is ook een club waar je moet presteren, dus laat het maar zien.”

De nieuwe Ranieri?

Öztürk haalde een aanstelling uit Engeland aan. “Claudio Ranieri is ook een keer uitgelachen, maar is gewoon kampioen geworden met Leicester City. Gary Lineker (fan van Leicester City, red.) was toen heel chagrijnig over de aanstelling van Ranieri: ‘Is dit alles wat jullie kunnen doen? Bij deze trainer uitkomen, Ranieri?’ Dus misschien maakt Maurice Steijn Heerenveen wel kampioen”, lachte de buitenland-specialist van VI.

De Leeuwarder Courant meldde vrijdag dat Heerenveen en Steijn een oriënterend gesprek hebben gevoerd. “Maurice was geïnteresseerd in ons verhaal. Het was een prima gesprek”, zei directeur Ferry de Haan na afloop. De naam van Rick Kruys, die vertrekt bij VVV-Venlo, zingt ook rond in het Abe Lenstra Stadion.

Vind jij Steijn een goede kandidaat voor Heerenveen?

  • Zeker wel
  • Nee, niet doen!
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie