Courtois maakt zich onmogelijk: “Woede-uitbarsting in de kleedkamer”

Foto: Courtois maakt zich onmogelijk: “Woede-uitbarsting in de kleedkamer”

Thibaut Courtois keert onder leiding van Domenico Tedesco niet snel terug bij het nationale team van België, zo verwacht VRT-commentator Filip Joos. De doelverdediger zou zich namelijk onmogelijk hebben gemaakt.

Problemen bij België

Al jarenlang kan Courtois in België op weinig sympathie rekenen. Met zijn kwaliteiten wordt hij echter wel gedoogd. Courtois maakte tijdens het laatste duel met Oostenrijk nog een geweldige redding, waarmee hij zijn team op de been hield. Op eindtoernooien toonde hij eerder ook al zijn grote kwaliteiten aan.

Na de wedstrijd tegen Oostenrijk ging het plotseling mis. “Het is toen tot een woede-uitbarsting gekomen in de kleedkamer”, vertelt Joos aan de NOS over de situatie. “Hij liet blijken dat het hem een doorn in het oog was dat hij moest spelen met een aantal degradanten in de ploeg. Waar die spelers gewoon bij zaten.”

Het ging onder meer over Wout Faes en Castagne, die degradeerden met Leicester City. “Castagne staat in de belangstelling van Arsenal en Juventus. Geen sukkelaar dus. Maar wie afgelopen seizoen Leicester heeft zien spelen, weet dat deze spelers de moed nooit hebben laten zakken en hun ploegmaats nooit hebben laten vallen. En dat doet onze nationale doelman nu wel.”

Opvallend gedrag Courtois

Het verrast Joos dat Courtois op zo een manier in de kleedkamer over zijn teamgenoten sprak. “Ik ken hem als zeer eerzuchtig en mentaal onwaarschijnlijk sterk. Iemand die zich niet snel uit het lood laat slaan”, aldus de voetbalcommentator. Afgelopen seizoen moest de keeper van Real Madrid het landskampioenschap nog afstaan aan Barcelona.

Wint België het EK van 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Courtois gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
1073+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie