Chelsea-anekdote Boularouz: “Sloeg mezelf voor mijn kop”

Foto: Chelsea-anekdote Boularouz: “Sloeg mezelf voor mijn kop”

Khalid Boularouz heeft in Tussen de Palen op Ziggo Sport teruggeblikt op zijn periode bij Chelsea. De verdediger vertelde onder meer hoe het kwam dat hij bij de Londenaren met rugnummer 9 speelde.

Keuze Boularouz voor rugnummer 9

De defensieve kracht maakte in 2001 zijn debuut voor RKC Waalwijk. In 2004 maakte hij een overstap naar Hamburger SV, waarna hij twee jaar later een contract ondertekende bij Chelsea. Boularouz speelde in twee seizoenen amper voor de club, desondanks wordt hij daar niet vergeten. Dat komt alleen al door het rugnummer dat hij daar droeg. Op zijn eerste dag meldde hij zich bij de materiaalman.

“Hij vroeg aan mij welk nummer ik wilde, want de deadline was de volgende dag”, vertelt Boularouz. “Toen vroeg ik welke nummers hij beschikbaar had. Hij begon met 30 en 45. Toen dacht ik: dat doet me meer denken aan American football, daar ga ik niet mee lopen. Toen zei hij dat hij ook nog nummer 9 had. Ik weet niet wat me bezielde op dat moment, maar toen heb ik 9 genomen.”

Mourinho zorgt voor verrassende wending

Voor José Mourinho, destijds hoofdtrainer van Chelsea, was dat een grote verrassing. De Portugees kwam Boularouz de volgende dag tegen en sprak hem aan op zijn keuze. De oefenmeester had namelijk verwacht dat hij met rugnummer 2 op zijn shirt zou lopen, aangezien deze eveneens vrij was. Dat verraste Boularouz dan weer.

“Ik zei tegen Mourinho dat ik niet met nummer 45 wilde voetballen, want daar heb ik niets mee. Toen zei hij: ‘Maar nummer 2 is ook nog beschikbaar.’ Toen sloeg ik mezelf voor mijn kop. Dus ik ging terug naar die materiaalman: ‘Waarom kwam je niet met nummer 2?’ En hij zei: ‘Sorry man, dat was ik helemaal vergeten.’ Toen werd ik nummer 9 en heb ik geen goal gemaakt.”

Was Boularouz een goede voetballer?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie