‘Cambuur wil oud-topschutter Eredivisie, Heerenveen vindt opvolger Sarr’

Foto: ‘Cambuur wil oud-topschutter Eredivisie, Heerenveen vindt opvolger Sarr’

Het zou goed kunnen dat de twee Friese Eredivisionisten SC Cambuur en sc Heerenveen vandaag of morgen nog een aanvaller binnen gaan halen. De ploeg uit Leeuwarden zet in op Bjorn Johnsen, waar de blauwwitte rivaal denkt aan Osame Sahraoui.

Cambuur wil nog een nieuwe spits binnenhalen nu Roberts Uldrikis in een flinke vormcrisis bivakkeert. De ploeg van coach Sjors Ultee heeft het sowieso al erg lastig met het maken van doelpunten, daarom is nu Johnsen in het vizier geraakt. Eerder bewees de Noors-Amerikaanse spits al in de Eredivisie te kunnen scoren namens ADO Den Haag en AZ.

Nadat Montreal Impact uit de MLS hem liet gaan, is Johnsen momenteel clubloos. Samen met zaakwaarnemer Chiel Dekker is hij al in Leeuwaarden gesignaleerd, weet Voetbal International. “Ingewijden geven aan dat hij aldaar eerst fysiek getest zal worden, alvorens beide partijen een mogelijke samenwerking voor de rest van het seizoen zullen gaan onderzoeken.” In het seizoen 2017/2018 maakte Johnsen (31) nog negentien goals voor ADO Den Haag. Bij AZ wilde het minder vlotten, daarna kwam hij nog uit voor Rosenborg BK (Noorwegen), Ulsan Hyundai (Zuid-Korea) en Montreal (MLS).

Heerenveen identificeert opvolger Sarr

Verder lijkt sc Heerenveen te weten wie Amin Sarr moet gaan opvolgen. Laatstgenoemde is voor zo’n twaalf miljoen euro hard op weg naar Olympique Lyon. De keuze is gevallen op Osame Sahraoui, die afgelopen zomer ook nog in beeld was bij Cambuur. “De 21-jarige Noor zou van zijn club Valerenga IF bij het juiste bod mogen vertrekken”, weet VI.

De vraagprijs zou een kleine twee miljoen euro bedragen. Voor Valerenga was de Noors jeugdinternational al goed voor 84 competitieoptredens, met daarin dertien goals en achttien assists.

Wie schat jij hoger in?

  • Bjorn Johnsen
  • Sahraoui
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie