Calhanoglu legt uit waarom hij zichzelf de beste middenvelder ter wereld vindt

Foto: Calhanoglu legt uit waarom hij zichzelf de beste middenvelder ter wereld vindt

Bescheidenheid siert de mens. Al denkt Hakan Calhanoglu daar klaarblijkelijk heel anders over. De Turkse creatieveling van Internazionale noemt zichzelf de beste middenvelder ter wereld.

Calhanoglu maakt veel indruk bij Internazionale

Calhanoglu heeft er goed over nagedacht en maakte een top-5 van beste middenvelders ter wereld. “Enzo Fernández vijfde, Kimmich vierde, Kroos derde, Rodri tweede en ik eerste”, aldus de zelfverzekerende international tegenover DAZN. “Omdat ik doelpunten maak, anderen niet. Als je kijkt naar de statistieken, scoor ik nooit van dichtbij, maar van 25 à 30 meter of met een vrije trap. Dat is moeilijk.”

Elf goals

De in Duitsland geboren Turk beleeft een sterk seizoen bij Inter, dat de smaak flink te pakken heeft. Hij was al goed voor elf goals en drie assists in dertig officiële duels. In de ploeg van Simone Inzaghi is hij de absolute spelverdeler, sinds Marcelo Brozovic naar Saudi-Arabië vertrok. En dat doet hij met verve. “Iedereen is goed in het spel verdelen, maar ik houd er niet van om passes over vijf meter te versturen”, voegde hij toe.

In de zomer van 2021 maakte Calhanoglu nog de gewaagde move binnen Milaan door AC Milan te verruilen voor Inter. Nu lijken de puzzelstukjes op zijn plek te vallen en is de middenvelder op weg naar de eerste landstitel in zijn carrière.

Vind jij Calhanoglu ook de beste middenvelder?

  • Zeker wel!
  • Echt niet
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie