Buitenlandse media gaan los over Oranje: “Onbegrepen genie”

Foto: Buitenlandse media gaan los over Oranje: “Onbegrepen genie”

De huidige goede prestaties van het Nederlands elftal worden in het buitenland groot uitgemeten. Men raakt niet uitgepraat over komende spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, een wereldtopper als Virgil van Dijk en kleurrijke voetballers als Ryan Babel en Memphis Depay.

Neem bijvoorbeeld de Duitse krant BILD, dat vandaag bericht: “De Nederlanders marcheren verder richting EURO 2020. Na de 2-4 overwinning op onze Duitse sterren volgt nu een 0-4 zege in Estland. De opvallendste man: Ryan Babel. De aanvaller maakt met roze haar in knaloranje shirt twee doelpunten. De ex-Bundesligaflop (in 46 wedstrijden voor Hoffenheim wist hij slechts 5 doelpunten te maken) schoot Nederland na achttien minuten op voorsprong. In minuut 47 volgde met het hoofd de 2-0.”


In Frankrijk krijgt Memphis natuurlijk heel erg veel aandacht. L’Équipe schrijft: “Een doelpunt en twee assists: Memphis Depay nam Oranje bij de hand in Estland. Alsof zijn beslissende passes richting Ryan Babel en Georginio Wijnaldum niet genoeg waren, kwam hij ook zelf tot scoren. Opnieuw droeg Depay bij aan het succes van Oranje.” 

“Onbegrepen genie”Foot Mercato noemt de statistieken van Depay bij Oranje ‘duizelingwekkend’ en meldt: “Dat heet jezelf onmisbaar maken. Wat als Memphis Depay een dubbelleven leidt? Bij Olympique Lyon schommelt hij tussen oogverblindende en weinig opvallende wedstrijden. Je zou hem bijna een onbegrepen genie kunnen noemen. Maar toch pleiten zijn statistieken in zijn voordeel sinds het begin van dit seizoen, met vier doelpunten en een assist in de Ligue 1. Waar hij in Frankrijk nooit erg stabiel is geweest, glinstert Depay zodra hij het shirt van Oranje aantrekt.”

Het Spaanse Sport vond het spelbeeld tegen Estland toch wel enigszins opvallend: “Van Dijk en De Ligt stonden opgesteld als centrale verdedigers, maar speelden door de defensieve spelopvatting van de Esten eigenlijk op het middenveld. Het is een understatement om te stellen dat de jonge spits Erik Sorga op een eilandje stond bij Estland.”

Opvallend dat Memphis stabiel is bij Oranje?

  • Ja
  • Nee
2314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie