Brobbey op de vingers getikt: “Doe dit nog één keer…”

Foto: Brobbey op de vingers getikt: “Doe dit nog één keer…”

Kenneth Perez vindt dat Brian Brobbey zondag tijdens het duel met AZ zijn frustraties te veel heeft afgereageerd op zijn ploeggenoten. De voetbalanalist heeft begrip voor de Ajax-spits, maar deelt tegelijkertijd ook een waarschuwing uit aan de Oranje-international.

Perez laakt gedrag gefrustreerde Brobbey tijdens Ajax-optreden

“Brobbey was duidelijk gefrustreerd. Vandaag vond ik niet dat hij dat heel goed uitte”, begon Perez bij het ESPN-programma Dit was het Weekend over het vertoonde verdrag van de Ajax-aanvaller. Wel begreep de Deen dat Brobbey tijdens het duel hier en daar gefrustreerd raakte. “Het is volkomen begrijpelijk, want hij is een van die gasten die er wat van kan. Maar zijn lichaamshouding vandaag was op sommige momenten niet goed.”

Perez haalde vervolgens een voorbeeld aan met teamgenoot Kristian Hlynsson, die voor eigen succes ging in de 69e minuut van de wedstrijd. “Dit is een moment waarbij Hlynsson best voor eigen succes mocht gaan.” Het leverde een wegwerpgebaar op van Brobbey, die volgens met zijn armen wijd ging staan. “Dat is niet het beste signaal naar je medespelers toe”, stelde Perez. De voetbalanalist zag ook nog wel een positief punt bij Brobbey. “Bij de afgekeurde goal vlak voor tijd behield hij juist zijn rust, en dat vond ik dan weer knap. Vandaag was er alleen heel veel misbaar richting ploeggenoten.”

Perez en El Ahmadi kregen wake-upcall

De oud-aanvaller haalde vervolgens ook nog een voorbeeld erbij uit zijn eigen tijd als AZ-speler. “Bij AZ heb ik hetzelfde ooit gedaan bij Stein Huysegems, die de bal niet breed gaf. Toen maakte ik ook van die gebaren zoals Brobbey.” Perez vertelde toen een wake-upcall te hebben gekregen van toenmalig trainer Co Adriaanse. “Kenneth, doe dit nog één keer, en dan speel je niet meer. Stein Huysegems keek naar beneden naar de bal, dus hij heeft je nooit gezien.’ Maar op dat moment vond ik dat ik helemaal vrijstond en zo.” Ook Karim El Ahmadi vertelde iets dergelijks meegemaakt te hebben. “Ik heb dat bij FC Twente een keer gedaan bij Kennedy Bakircioglu, die de bal niet aan me gaf. Fred Rutten heeft me toen in de twintigste minuut gewisseld. Daarna heb ik nooit meer zo’n gebaar gemaakt.”

Maakte Brobbey te veel misbaar?

  • Ja, absoluut
  • Nee, viel wel mee
442+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie