Brobbey maakt zich bij Ajax ondergeschikt

Foto: Brobbey maakt zich bij Ajax ondergeschikt

Brian Brobbey heeft in een interview met Veronica laten weten dat het voor hem wennen is om in het nieuwe systeem te voetballen. Desondanks probeert hij er het beste van te maken.

Systeemwijziging Ajax zorgt voor aanpassingen Brobbey

Na een reeks teleurstellende resultaten besloot hoofdtrainer John van ‘t Schip in te grijpen door een andere formatie te hanteren. Waar Ajax eerder dit seizoen het gebruikelijke 4-3-3 speelde, koos de oefenmeester in de voorbije duels voor 5-4-1. Het betekent dat Brobbey de enige aanvaller in de voorste linie is.

Ook tegen Aston Villa besloot Van ‘t Schip voor deze speelwijze te kiezen. “Ik denk dat ik best veel sprintjes heb moeten trekken. Elke keer als we de bal lang speelden, stond die keeper daar”, vertelde Brobbey. “Deze wedstrijd was best wel lastig voor mij, in je eentje voorin natuurlijk, maar ik denk dat ik op zich wel een prima wedstrijd heb gespeeld.”

De centrumspits is gewend om voorzetten van buitenspelers te krijgen, maar dat is met dit systeem minder het geval. “Het is natuurlijk anders, omdat je in je eentje speelt met twee nummers tien. Normaal ben je buitenspelers gewend. Ik denk dat ik wel ietsje minder aanvoer heb, maar dit is op dit moment hoe we spelen. Ik moet ermee leven.”

Vertrouwen in uitduel met Aston Villa

Ajax werkte een uitstekende wedstrijd af, alleen kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Brobbey had daar verandering in kunnen brengen, als hij een van zijn kansen had binnengeschoten. De aanvaller heeft er alle vertrouwen in dat het in Engeland wél lukt. “We kunnen met veel vertrouwen op deze wedstrijd terugkijken. We moeten volgende week dezelfde dingen laten zien.”

Speelt Brobbey volgend seizoen ook nog bij Ajax?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie