Brobbey liep bij Ajax tegen een groot probleem aan

Foto: Brobbey liep bij Ajax tegen een groot probleem aan

Brian Brobbey voelt zich fitter dan ooit, zo vertelt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf. Dat is de centrumspits bepaald niet komen aanwaaien, want hij heeft daar afgelopen zomer hard aan gewerkt.

Fitheid van Brobbey flink verbeterd

Nadat hij vorig seizoen terugkeerde in Amsterdam, lukte het hem niet om een ontspannen seizoen te beleven. Dat had voor een gedeelte te maken met de tegenvallende resultaten van Ajax, maar door blessures en een vormcrisis was het op persoonlijk vlak ook zwaar voor hem. Hij zag dan ook dat er iets moest gebeuren.

“Ik kreeg vaak kramp. Maar ik denk juist dat dit het gevolg was van het feit dat ik steeds na een uur of 75 minuten naar de kant werd gehaald. Je moet een paar keer een hele wedstrijd spelen om het uiteindelijk altijd negentig minuten vol te houden. Je moét in dat ritme komen. Maar het verhaal was altijd dat de trainers geen risico met me wilden nemen”, stelt Brobbey.

Hulp van Manhoef geholpen

De 21-jarige aanvaller besloot het echter in eigen handen te nemen en stuurde Melvin Manhoef een bericht. De vader van Vitesse-speler Million Manhoef en MMA-vechter was bereid om met Brobbey aan zijn fysieke gesteldheid te werken. Het resulteert erin dat hij zich steeds fijner voelt en klaar is om Ajax bij de hand te nemen.

“Maar tegelijkertijd besef ik dat alles nog veel beter moet. Ik moet negentig minuten lang vol druk kunnen zetten, nog dodelijker worden in de afronding, de hele wedstrijd mijn volle focus houden en lichamelijk nog sterker worden. Als dat lukt, ben ik niet te houden.” Brobbey staat op de zesde plek op de topscorersranglijst met 8 doelpunten.

Gaat Brobbey de Europese top halen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
375+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie