‘Brian Brobbey op weg naar Ajax-uitgang’

Foto: ‘Brian Brobbey op weg naar Ajax-uitgang’

Ajax moet serieus rekening houden met een zomers afscheid van Brian Brobbey. Clubwatcher Mike Verweij denkt dat de 21-jarige spits door de sportieve malaise weinig trek heeft in een langer verblijf bij de Amsterdamse club.

Ajax-malaise vergroot kans op transfer Brobbey

Met achttien doelpunten en zes assists is Brobbey dit seizoen dé smaakmaker bij Ajax. De bonkige spits is daarmee een spaarzaam lichtpuntje in de selectie. Voor volgend seizoen is het zelfs allesbehalve zeker dat de Amsterdammers zich kwalificeren voor Europees voetbal, waardoor het minder aantrekkelijk is om er nog een seizoen aan vast te plakken. “Dat is wel het risico dat Ajax loopt”, stelt Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off.

“Als ze in de play-offs terechtkomen, dan wordt de club heel onaantrekkelijk voor spelers om naartoe te gaan”, concludeert Verweij. “En dan zeggen jongens als Brobbey en Jorrel Hato, die overigens wel gaat bijtekenen, misschien wel dat ze gaan.”

EK kan spits helpen

Valentijn Driessen sluit niet uit dat het EK Brobbey daarbij gaat helpen. “Stel dat hij daar drie of vier doelpunten maakt voor Oranje en topscorer wordt. Ja, dan kan het ineens heel snel gaan. En iedereen kent de zaakwaarnemer van Brobbey: José Fortes Rodriguez. Dat is wel iemand die, als hij zijn zinnen zet op een transfer, tot het gaatje gaat.” Verweij wijst erop dat Fortes Rodriguez dat vaker heeft gedaan.

De Ajax-watcher besluit: “Ik ben het daarom ook met Valentijn eens dat als Ajax zo blijft presteren, dan wordt het voor Brobbey, zeker na een goed EK, wel heel aantrekkelijk om naar de Premier League te gaan.” Er is al ‘sluimerende interesse’ getoond. “Je weet dat Manchester United, waar Ten Hag hem al eerder wilde aantrekken, hem volgt en wat je hoort is dat de top van de Premier League hem nauwlettend in de gaten houdt.”

Vertrekt Brobbey deze zomer?

  • Ja
  • Nee
5229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie