Braziliaans talent gevleid door interesse Barcelona: “Enorme club”

Foto: Braziliaans talent gevleid door interesse Barcelona: “Enorme club”

Barcelona heeft haar interesse in Vitor Roque kenbaar gemaakt. De 18-jarige Braziliaan ligt momenteel nog vast bij Athletico Paranaense, maar weet dat de Spaanse grootmacht hem graag wil hebben. Voorlopig heeft hij echter nog geen keuze gemaakt, zo laat hij weten aan Globo.

De talentvolle Braziliaan doorliep de jeugdopleidingen van América Futebol Clube en Cruzeiro Esporte Clube. Bij de laatste club kwam hij vorig kalenderjaar in de hoofdmacht te spelen, waarbij hij een positieve indruk achterliet. Het bewoog Athletico Paranaense om hem in datzelfde jaar voor bijna vijf miljoen euro aan te trekken.

Mogelijk raakt de club hem na een seizoen alweer kwijt aan een Europese topclub. Naast Barcelona hebben volgens Roque namelijk meer clubs interesse in zijn diensten, waardoor hij de keuze lijkt te hebben. De Spanjaarden staan daarbij niet per definitie bovenaan zijn lijstje. “Barcelona is een enorme club, waar alle kinderen van dromen om voor te spelen. Maar dat geldt voor meerdere Europese clubs”, stelt hij.

Tegelijkertijd sluit hij niet uit dat hij de clubkleuren van Barcelona gaat dragen. In de historie van de club waren verschillende Brazilianen zeer succesvol in Camp Nou, waaronder Neymar en Ronaldinho. Roque zou in de toekomst in hetzelfde rijtje kunnen komen. “Als het gunstig is voor de club, voor mij en voor mijn gezin, hoop ik een transfer te maken.”

Langdurig contract Roque

Mocht Barcelona hem daadwerkelijk willen binnenhalen dan moet het naar verwachting een aardig bedrag op tafel leggen. De aanvaller beschikt namelijk nog over een contract tot medio 2027. Zijn marktwaarde zou rond de 15 miljoen euro liggen, maar zijn huidige werkgever zal waarschijnlijk een behoorlijk hoger bedrag vragen.

Pakt Barcelona dit seizoen de landstitel?

  • Ja, zeker
  • Nee, ik denk het niet
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie