Boxing Day: Puntenpakkers, topscorers en méér

Foto: Boxing Day: Puntenpakkers, topscorers en méér

In de Eredivisie wordt er niet gevoetbald tijdens de feestdagen, maar in Engeland, in de Premier League, is dat een langlopende traditie. Maar hoe zit het eigenlijk met de statistieken van Boxing Day, Tweede Kerstdag? Zijn er misschien clubs en spelers die juist op die dag uit hun schulp kruipen, die helemaal opleven als ze niet bij hun ‘schoonfamilie’ verwacht worden? Bet365 deed onderzoek en je leest het hier.

Boxing Day-statistieken: Meeste punten, topscorers, assistkoningen en veteranen

Als we naar de clubs met de meeste punten op Boxing Day kijken, spant Manchester United de kroon. Zo heel gek is dat misschien niet, aangezien The Red Devils in hun geschiedenis liefst dertien keer kampioen werden, maar toch. In totaal kwam de grootmacht, de huidige nummer zeven van de Engelse competitie, 27 keer in actie op Tweede Kerstdag en pakte United 67 punten, 2,48 punt per duel.

Manchester United heeft door de jaren heen ook een groot aantal memorabele ‘partijtjes’ gespeeld op Boxing Day, in 2012 bijvoorbeeld tegen Newcastle United (4-3) en een jaar later tegen Hull City (3-2). De laatste keer dat The Red Devils in actie kwamen op Tweede Kerstdag was in 2020, tegen Leicester City in het King Power Stadium (2-2). Dit jaar hebben de mannen van trainer Erik ten Hag echter wél een wedstrijd op het programma staan, op Old Trafford tegen competitieverrassing Aston Villa.

Harry Kane

Door naar de doelpuntenmakers op Tweede Kerstdag, de Boxing Day-topscorers: de nummer één gaat zijn statistieken sowieso niet verbeteren, want dé koning van 26 december, Harry Kane, maakt zijn doelpunten inmiddels niet meer voor Tottenham Hotspur, maar voor Bayern München. De veelscorende spits kwam in totaal zeven keer in actie op Boxing Day en maakte maar liefst tien goals op de feestdag, waarmee hij onder meer twee Robbies (Robbie Fowler en Robbie Keane) aftroeft. Ook spelers als Alan Shearer, Thierry Henry en zelfs Steven Gerrard vinden we terug in de onderstaande lijst, maar zij kunnen bij lange na niet tippen aan Kane.

Assists en veteranen

Op het gebied van de Boxing Day-assistkoningen hebben we niet te maken met één nummer één, maar met vijf nummers één: Michael Carrick, Paolo Di Canio, Wayne Rooney en Dimitar Berbatov gaven in het verleden allen vijf assists op Tweede Kerstdag. En als laatste de Boxing Day-veteranen: Gareth Barry krijgt de gouden medaille met achttien gespeelde wedstrijden, en Frank Lampard (zeventien) en Ryan Giggs (veertien) krijgen het zilver en brons.

Ga jij voetbal kijken op Tweede Kerstdag?

  • Ik wel
  • Ik niet
8+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie