Bosz wijst zwakke schakel aan: “Dat is ongekend”

Foto: Bosz wijst zwakke schakel aan: “Dat is ongekend”

PSV speelde vandaag in het Philips Stadion met 2-2 gelijk tegen Feyenoord, maar trainer Peter Bosz is allesbehalve tevreden met wat hij gezien heeft van zijn ploeg. De coach zag iemand als Olivier Boscagli, op wie hij meestal wel kan bouwen, door het ijs zakken.

“Dat ben ik totaal niet van Olivier Boscagli gewend”

“We maakten vandaag achterin grote fouten”, analyseert Bosz op zijn persconferentie. “Ollie is mijn meest technische speler, maar loopt onder een lange bal door en levert een bal in. Dat is ongekend. We geven de kansen zo weg.”

De oefenmeester besloot André Ramalho te slachtofferen en Jerdy Schouten een linie te laten zakken. “Er zijn meer ploegen die Ramalho vrijlaten. Maar ik had wel meer druk van Feyenoord verwacht. Die was er niet, dus denk ik dat we daar meer mee konden doen. André heeft zeker een aantal goede oplossingen gehad, maar ik wilde de grip terugkrijgen. Die hadden wij aan het begin van de tweede helft totaal niet meer. Als je Jerdy daar neerzet, dan weet je één ding zeker: die grip krijg je weer terug.”

“André heeft natuurlijk ook de pech gehad dat hij met een ploegmaat naast hem stond, die het hele seizoen geweldig is, maar vandaag een heel onzekere indruk maakte”, vervolgt Bosz. “Dat ben ik totaal niet van Ollie gewend. Als iemand snel kan handelen en de oplossingen ziet, is hij het wel. Dat was vandaag niet zo.”

Knollenveld in Philips Stadion

Overigens was er wel een verzachtende omstandigheid: “Als ik dan toch de jongens in bescherming mag nemen: het veld is heel lastig. Iedereen gleed uit en een goed positiespel is gewoon moeilijk. De bal doet onvoorspelbare dingen. Ik kan me voorstellen dat je daar onzeker van wordt, ook de verdedigers.”

Boscagli inderdaad slecht?

  • Ja
  • Nee
468+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie