Bosz looft Feyenoord en spreekt zich uit over mogelijk PSV-kampioenschap

Foto: Bosz looft Feyenoord en spreekt zich uit over mogelijk PSV-kampioenschap

PSV kan mogelijk zondag in De Kuip al een beslissende tik uitdelen in de strijd om het landskampioenschap. De Eindhovenaren hebben momenteel al een voorsprong van zeven punten en kunnen dat uitbreiden naar tien. Peter Bosz verwacht echter een zware opgave en wil bij een eventuele overwinning ook nog geen voorschot op een mogelijke titel.

Geen feest voor PSV en Bosz

Bosz vertelt op het persmoment in aanloop naar de Eredivisie-kraker geen feest gevierd te hebben met PSV na de overwinning op Sevilla. “‘Wij hebben niet de polonaise gelopen en zijn naar het hotel gegaan, zijn daar meteen gaan herstellen. Dat betekent goed eten, goed rusten en niet te laat naar bed. Het was gelukkig ook geen late wedstrijd, dus dat was allemaal prima. Een dag later teruggevlogen en vandaag zijn we gaan vooruitblikken op Feyenoord.”

De oefenmeester weet dat er een zware klus wacht met Feyenoord en stelt onder de indruk te zijn van de Rotterdammers. “‘Al een paar jaar. Wat de grootste verschillen zijn? Er zit eigenlijk niet veel verschil in. Natuurlijk zit de speelwijze in de details iets anders in elkaar. Ik denk dat het belangrijkste aspect is dat beide ploegen met heel veel intensiteit spelen. Zo is Feyenoord in mijn ogen vorig jaar kampioen geworden. Zo spelen wij vanaf dag één in de Eredivisie en de Champions League: met heel veel intensiteit. In die zin lijkt dat heel erg veel op elkaar. Als je naar de manier van spelen kijkt, verschilt dat wel wat.”

Rekening houden met Stengs

Bosz zegt rekening te hebben gehouden met de positie van Calvin Stengs, die mogelijk op de nummer tien-positie of als rechtsbuiten zal starten. “Dan bereid je je dus op beide voor. We gaan van beide uit, ze kunnen beide posities invullen en daarom heeft het geen zin om daarover te speculeren, want ik weet het niet. We gaan het zien wanneer we de opstelling krijgen.” De oefenmeester weet ook niet of de uitschakeling van Feyenoord nog effect zal hebben. “Dat antwoord gaan we zondag zien. Of we zondag een voorschot op de titel kunnen nemen? In dat soort termen denken wij niet. Ik heb vanaf dag één gezegd dat wij echt van wedstrijd tot wedstrijd moeten kijken. Vooruitkijken heeft geen enkele zin.”

Wat verwacht jij voor uitslag?

  • Winst voor Feyenoord
  • Winst voor PSV
  • Een gelijkspel
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie