Bosz kon ogen niet geloven: “We zaten totaal niet in de wedstrijd”

Foto: Bosz kon ogen niet geloven: “We zaten totaal niet in de wedstrijd”

Peter Bosz kon na afloop van Sevilla-PSV nauwelijks bevatten wat hij even daarvoor allemaal had waargenomen. De Eindhovenaren leken verslagen, maar na een sensationele comeback won het nog met 2-3.

Bosz flabbergasted na ommekeer in Sevilla

“Dit was helemaal geen goede wedstrijd van onze kant”, begon Bosz voor de camera’s van RTL. “We zaten totaal niet in de wedstrijd zelfs. Gelijk na rust kwamen we 0-2 achter, toen wist ik: dit wordt moeilijk.”

De oefenmeester besloot in te grijpen. Met Ismael Saibari voor André Ramalho bracht Bosz een offensieve wissel. “We zijn aanvallend gaan wisselen. Weet je, of je 2-0 of 4-0 verliest, maakt niets meer uit. Toen kwam die rode kaart voor Lucas Ocampos. Dat was het breekpunt.”

Lange tijd heel lastig

“Ik weet eigenlijk niet hoe het kwam dat we zo speelden”, vervolgde Bosz, die een mat PSV zag het eerste uur. “Zo ken ik mijn ploeg helemaal niet. We kwamen niet aan het voetballen en waren heel slap in de duels. Dan wordt het een moeilijke wedstrijd.”

Bosz paste met ook Yorbe Vertessen en Ricardo nog meer gouden wissels toe. “We moesten reageren, omdat we die wedstrijd moesten keren. Als ik eerlijk ben, had ik echter snel spijt dat ik die wissels doorvoerde. We kwamen namelijk nog minder aan voetballen toe. Met Olivier Boscagli en Jerdy Schouten hadden we er twee voetballers afgehaald. Maar we wilden absoluut winnen.”

En zo geschiedde. Door de winnende treffer van Pepi in blessuretijd won PSV nog met 2-3. Doordat Arsenal op het punt staat ruim te winnen van RC Lens, bereiken de Brabanders de knock-outfase van de Champions League.

Heeft PSV geluk gehad?

  • Dat kan je wel zeggen
  • Vooral heel knap
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie