Boscagli waarschuwt PSV voor ‘twee gezichten’

Foto: Boscagli waarschuwt PSV voor ‘twee gezichten’

Olivier Boscagli zag PSV donderdagavond tegen sc Heerenveen opnieuw winnen (2-0). De verdediger is trots op de reeks die zijn ploeg heeft neergezet, maar stelt tegenover het Eindhovens Dagblad dat dit niet eenvoudig is om te bereiken.

Verwachtingspatroon rondom PSV neemt toe

De Eindhovenaren slaagden er in de eerste 15 speelronden in om telkens een zege te behalen. De ploeg van Peter Bosz staat daardoor overtuigend bovenaan in de Nederlandse competitie met een voorsprong van 10 punten op achtervolger Feyenoord. Boscagli ziet door de zegereeks het verwachtingspatroon alsmaar toenemen.

“Er is elke keer druk. Het voetbal heeft namelijk twee gezichten. Als we vanavond verloren hadden, had iedereen gezegd dat we slecht waren. Maar we verdienden te winnen, ook in de moeilijke uitwedstrijden van de afgelopen week. Het is ook niet bepaald makkelijk om vijftien keer op rij te winnen”, zo legt de defensieve kracht uit.

Boscagli verwacht scherpte ploeggenoten

Boscagli heeft al de nodige prijzen op zijn naam staan, maar het kampioenschap in Nederland haalde hij nog niet binnen. Het is dan ook een van zijn grote doelen van dit voetbaljaar. Als geen ander weet Boscagli echter dat het seizoen nog lang is en dat het daarom belangrijk is dat de selectie gefocust blijft.

“We willen alles winnen tot het einde van dit jaar en ons ook kwalificeren voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Als we succesvol willen zijn, moeten we elke wedstrijd dezelfde mentaliteit als nu laten zien. Ook dankzij onze invallers zijn wij zo sterk. Op de bank hebben we belangrijke spelers en spelers met kwaliteit. Dat is top.”

Pakt PSV dit seizoen de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, het gaat alsnog mis
859+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie