Boscagli geniet van Bosz-ball: “Een feest”

Foto: Boscagli geniet van Bosz-ball: “Een feest”

Olivier Boscagli hoort dit seizoen tot de uitblinkers bij PSV. De Fransman is met zijn voetballende kwaliteiten een belangrijke spil in de opbouw van de Eindhovenaren. De linkspoot is helemaal terug na zijn zware knieblessure en geniet wekelijks met volle teugen van het PSV-spel onder trainer Peter Bosz.

Veeleisende Bosz

Bosscagli schoof na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen aan op de persconferentie en ging daarbij in hoe hij na zijn zware blessureleed weer op een dergelijk hoog niveau is gekomen. “Ik heb door mijn blessure veel geleerd over mezelf. Het enige wat ik wilde is alles spelen. Na mijn blessure weet ik hoe blij ik mag zijn als ik op het veld sta en hoe belangrijk het is om te spelen. Ik ben heel blij dat ik elke dag op het veld kan staan.”

De Fransman lijkt het drukke speelschema van PSV, met daarin de nodige topwedstrijden, probleemloos aan te kunnen. “Natuurlijk is het makkelijker als je wint, maar ik geniet er ook heel erg van om te voetballen met deze ploeg. We weten dat het voetbal dat de coach wil spelen, veeleisend is. Maar het werkt goed en het levert successen op. Voor ons is het een feest om elk weekend weer op het veld te staan.”

Boscagli aast op titel met PSV

Door veel mensen wordt PSV al de landstitel toegedicht nu de ploeg een voorsprong van tien punten heeft op Feyenoord, maar zo ver wil Boscagli nog niet kijken. “We weten dat we kampioen zijn als we aan het einde van de rit nog steeds tien punten voor staan, maar we willen voor nu deze serie gewoon voortzetten.” Toch zou een landstitel wel veel betekenen voor Boscagli. “Ik wil deze prijs graag winnen voor iedereen bij de club. De laatste landstitel (2018, red.) was ik niet bij, we doen er alles aan met het team om dat mogelijk te maken. Het kost mij geen moeite om me telkens weer te motiveren voor wedstrijden. Iedereen weet dat je 34 wedstrijden met dezelfde concentratie moet spelen om kampioen te worden.”

Is Boscagli de beste verdediger bij PSV?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie