Borst laakt Koeman om Simons-uitspraken

Foto: Borst laakt Koeman om Simons-uitspraken

Hugo Borst vindt dat Ronald Koeman zich beter had moeten verwoorden over de prestaties van Xavi Simons in het interlandduel met Schotland. De bondscoach van Oranje kon zich er niet in vinden dat er veel kritiek werd geuit op een ‘jongetje van 20, 21 jaar’. Borst noemt die benaming niet verstandig en had Koeman het woord ‘jongetje’ beter niet in de mond kunnen nemen.

Borst wijst Koeman terecht om Simons-uitspraken

Simons speelde al twaalf keer voor het Nederlands elftal, maar kwam daarin nog niet tot scoren. Ook tegen Schotland maakte de aanvallende middenvelder een povere indruk en onder meer Valentijn Driessen uitte zich kritisch richting Simons, waarop Koeman stelde dat ‘het niet terecht is dat we dat moeten richten op een jongetje van 20, 21 jaar’.

Borst noemt die uitspraak in zijn column in het Algemeen Dagblad niet heel handig. “Nu niet de fout maken om Xavi Simons nog verder af te branden na de wedstrijd tegen de Schotten. Dat deed de bondscoach al. Onbedoeld, het was een slippertje, maar juist daardoor weten we nu wat de status is van de uitblinker van RB Leipzig.” Het woord ‘jongetje’ is volgens Borst een zeer ongelukkige woordkeuze van Koeman. “Om er op nog ongelukkiger wijze aan toe te voegen: ‘van 20, 21 jaar’. Jongetjes van een jaar of 20, 21 bestaan niet. Als je een door jou geselecteerde volwassen voetballer na een slecht optreden wegzet als ‘een jongetje van 20, 21’ vergroot je het probleem. En Xavi heeft het al zo moeilijk.”

Clarence Seedorf-scenario voor Xavi Simons?

Simons excelleert maar niet in het Nederlands elftal en Borst ziet de frustraties toe nemen bij de oud-speler van PSV. “Individuele acties stranden, maar opgeven doet-ie niet. Steeds zoekt hij zijn man op en neemt risico. Is dat nou dapper, is het zelfzuchtig? Het is – met het oog op wat trainers als Koeman eisen – vooral onverstandig.” Borst vreest mogelijk voor een Clarence Seedorf-scenario, die ook een geweldige clubspeler was, maar niet excelleerde in Oranje. “Een fan-tas-ti-sche clubspeler, maar in het Nederlands elftal was het vaak een geforceerde bedoening.”

Zie jij Xavi Simons nog slagen bij Oranje?

  • Ja, dat komt wel goed
  • Nee, ben bang van niet
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie