Borst fileert ‘Ajax-miskoop’ Henderson

Foto: Borst fileert ‘Ajax-miskoop’ Henderson

Hugo Borst heeft niet de overtuiging dat Jordan Henderson de speler is waar Ajax naar op zoek is. Volgens de columnist, die zich ook al op de radio negatief uitliet over de nieuwste aanwinst van de Amsterdammers, wordt de 33-jarige middenvelder een miskoop. Henderson is volgens Borst vooral een dienende speler en absoluut geen leider.

Dienende Henderson

In zijn column in het Algemeen Dagblad laat Borst weten dat hij Henderson absoluut niet als een verlosser te zien. “Jordan Henderson was bij Liverpool een leuke voetballer, een nuttige kracht. Maar in pakweg 500 wedstrijden één keer kampioen worden, één keer de Champions League en één keer de FA Cup winnen, dat houdt toch niet over?”

“Die jongen is een dienende kracht. Dienend kun je niet verlossen. Dan repareer je. Misschien reorganiseer je. Maar dan heb je het ook wel gehad”, vervolgt Borst, die daarna ingaat op zijn uitlatingen van zondag op de radio bij het programma Langs de Lijn. “Mijn stelling was: Jordan Henderson is een miskoop. (Los van het feit dat dat helemaal niet kan, want die arme jongen is nog niet eens begonnen. Er had moeten staan: Jordan Henderson wordt een miskoop. Maar een stelling moet niet deugen, een beetje jeuken of controversieel zijn.)”

Henderson vaak gewisseld

Borst verwacht dan ook niet dat de komst van Henderson een impact gaat hebben bij Ajax. “Jordan Hendersons initialen voorspellen niets. Zijn voetballoopbaan biedt weinig houvast. Zijn leeftijd doet vermoeden dat er veel wissels in de 65ste minuut zitten aan te komen. Ik zie ’m overigens wel door de grachten gaan. Maar niet als landskampioen. Wel als voetballer die homo’s weer omarmt. Naast Gerard Joling maakt hij alles weer goed. Henderson was lang een ware ambassadeur van het gilde der lhbtiq+’ers, maar met zijn lucratieve overgang naar Saoedi-Arabië – waar homoseksualiteit een zonde is – verloochende Henderson zichzelf. Ik wens hem oprecht veel sterkte met het coachen van de Sutalo’s, de Sosa’s, de Taylors en de Forbsen. Hopelijk helpt de bij leven spiritueel ingestelde Cruijff hem van boven een handje met deze onbegonnen taak.”

Denk jij dat Henderson een goede aankoop is?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
506+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie