Borst doet Brobbey-bekentenis: “Nederland heeft een belang”

Foto: Borst doet Brobbey-bekentenis: “Nederland heeft een belang”

Hugo Borst hoopt dat Brian Brobbey komende zomer de eerste spits is van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. De Ajax-aanvaller is uitstekend op dreef en scoorde in zijn laatste tien wedstrijden twaalf keer. Borst hoopt dat Brobbey Wout Weghorst dan ook uit de punt van de aanval kan verdrijven.

Poeierende Brobbey

Borst had niet alleen genoten van het spel van Brobbey, maar ook van zijn interview na de wedstrijd tegen Heracles Almelo. “Een heel mooie poeier”, vertelde de spits over een van zijn goals en de columnist schrijft in het Algemeen Dagblad dat hem die woorden wel kunnen bekoren. “Dat iemand van 21 jaar een woord gebruikt dat niet alledaags is, doet een taalliefhebber deugd. Poeier is een verdomd mooi woord. Beter dan ‘knal’, veel creatiever dan ‘een hard schot’. Nog leuker is het als het uit de mond komt van de voetballer met het hoogste knuffelgehalte van Nederland.”

De voetbaljournalist is dan ook onder de indruk van de prestaties van Brobbey. “Brian Brobbey is lekker op dreef. Twaalf goals in de laatste tien wedstrijden. Het zou nog beter kunnen, maar het feit dat hij al weken goed speelt in een slecht elftal is erg knap. Het heeft er de schijn van dat hij in een goed Ajax de Nederlandse Bomber zou kunnen worden. Der Bomber, ja. Voor Brian Brobbey, van wie bekend is dat hij op YouTube filmpjes kijkt van Didier Drogba, een tip: Tik eens Gerd Müller in.”

Brobbey in plaats van Weghorst

Volgens Borst doet bondscoach Ronald Koeman er verstandig aan om Brobbey op het EK in de spits te zetten in plaats van Wout Weghorst. “Brian, ik beken. Ik heb een belang, Nederland heeft een belang: speel Weghorst uit het Nederlands elftal. Hij is niet leuk om naar te kijken. Hij is ijdel, maar hij lijkt op een harlekijn. Ik bedoel, het moet er een beetje uitzien in de spits. En voor de camera. Wout is jouw antipool. Zijn knuffelgehalte is 2,3 procent. Is onlangs gemeten. Jij, Brian Ebenezer Adjei Brobbey, zit op 88 procent. We willen jou zien scoren. Ram er eentje in zaterdag tegen PSV! Minstens één. Een poeier, maar liever nog een frommelgoal à la Gerd Müller.”

Wie zou jij bij Oranje in de spits zetten?

  • Weghorst
  • Brobbey
  • Depay
424+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie