Boadu na ‘droomdebuut’: “Heb ik lang niet gehad”

Foto: Boadu na ‘droomdebuut’: “Heb ik lang niet gehad”

Myron Boadu maakte op zaterdagavond zijn rentree in de Eredivisie en de spits deed dat met een doelpuntje bij FC Twente. Hij viel in tegen RKC Waalwijk en tekende een tiental minuutjes voor tijd voor de 2-0. De oud-AZ’er ‘voelt zich weer voetballer’, zegt hij tegen ESPN.

Myron Boadu voelt zich eindelijk weer voetballer

Boadu had er veel zin in in De Grolsch Veste: “Ik zei op de bank: ik heb niet echt spanning, ik heb gewoon echt zin om te spelen en belangrijk zijn voor het team. Ik voel me nu weer voetballer, dat heb ik lang niet gehad.”

De aanvaller heeft geen lange aanpassingsperiode nodig gehad: “Het team heeft me geweldig verwelkomd. Je hoorde al verhalen dat het team super sterk was, dat kan ik alleen maar bevestigen. Voor mij was het ook makkelijker aanpassen, de trainer heeft ook veel met me gesproken. Het team heeft het makkelijk voor me gemaakt. Ze waren naar me op zoek toen ik erin kwam, dan kom ik in mijn kracht.”

Fysiek voelt hij zich overigens nog niet helemaal honderd procent: “Ik ben pas op zeventig of tachtig procent. De volgende keer moet hij erin, dat is een kwestie van tijd. Maar het kan best snel gaan.”

‘Ik heb het gelijk gezegd’

Trainer Joseph Oosting is in zijn nopjes met de aanwezigheid van Boadu: “Ik heb gelijk (na het vertrek van Manfred Ugalde, red.) gezegd dat we er een spits bij moesten hebben, zeker iemand met de kwaliteiten van Myron. We zijn heel blij dat hij hier is. We weten allemaal waar zijn kwaliteiten liggen. En het is ook een leuke jongen die goed in de groep past en bij onze speelwijze. Daar gaan we de komende maanden heel veel plezier aan beleven.”

Goed debuut?

  • Zeker
  • Mwah
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie