Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Blind zet in op EK-titel: “Daar geloven wij in”

Foto: Blind zet in op EK-titel: “Daar geloven wij in”

Daley Blind verwacht dat het Nederlands elftal het tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland goed gaat doen. Dat vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Enthousiasme bij Blind

Over een week speelt Oranje haar eerste groepswedstrijd tegen Polen. Later wachten nog wedstrijden tegen Frankrijk en Oostenrijk, waarna Ronald Koeman zich met zijn ploeg hoopt te plaatsen voor de achtste finale. Het bereiken van de knock-outfase is voor Blind echter nog niet genoeg.

De linkspoot is van mening dat er veel kwaliteiten in de selectie zitten en dat een toernooiwinst zelfs niet ondenkbaar is: “Wij kunnen van iedereen winnen, en ik denk daarom ook dat wij het EK zouden kunnen winnen. Daar is mijn vertrouwen op gebaseerd. Daar geloven wij ook in, anders moet je niet eens meedoen.”

Blind kijkt uit naar de druk en volle stadions. “Dat is iets wat het extreem mooi maakt, want uiteindelijk wil iedereen op het allerhoogste podium spelen, en dat is een EK of WK. Spelen voor je land, in volle stadions, in wedstrijden die ertoe doen. Dat is denk ik ook het grootste verschil tussen een normale interland en een interland op een eindtoernooi.”

Geen basisklant bij Oranje

De komende dagen moet Blind afwachten welke rol voor hem in het Nederlands elftal is weggelegd. In het oefenduel met Canada kreeg hij van Koeman een basisplaats, maar normaliter lijkt de trainer voor andere namen te kiezen. Het zou betekenen dat Blind genoegen moet nemen met invalbeurten.

Krijgt Blind een basisplaats?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie