Blijft Minteh bij Feyenoord? “Stap naar Premier League te groot”

Foto: Blijft Minteh bij Feyenoord? “Stap naar Premier League te groot”

Tom Saintfiet zou het verstandig vinden als Yankuba aankomend seizoen nog een jaar voor Feyenoord speelt. Volgens de bondscoach van Gambia kan de aanvaller zich in Rotterdam namelijk perfect ontwikkelen.

Helder advies Saintfiet aan Minteh

Newcastle United besloot Minteh in de zomer van 2023 een jaarlang aan Feyenoord te verhuren, om ervaring op te doen. De Afrikaan heeft uitstekende statistieken op zijn naam staan. Zo stond hij in de Eredivisie 18 keer op het veld, waarvan 9 keer als basisspeler, en was hij daarin goed voor 6 doelpunten en 2 assists.

Voor zijn ontwikkeling lijkt het dan ook het beste te zijn om nog een tijdlang in de havenstad te blijven voetballen. Aankomende zomer loopt de huurconstructie echter af en keert hij normaliter terug naar Engeland. Saintfiet hoopt dat Minteh verstandig is door voor een langer verblijf in De Kuip te gaan, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

“Hij maakt nog te vaak de verkeerde keuzes”, oordeelt de oefenmeester. “Dat kan, hij is nog jong. Op dit moment is de stap naar Newcastle United te groot, denk ik. Hij moet zich nog verder ontwikkelen en dat kan bij Feyenoord uitstekend. Daar spelen ze aanvallend voetbal, daar hebben ze een uitstekende trainer in Slot. Het zou goed zijn als hij in Rotterdam bleef.”

Communicatie een probleem bij Feyenoord en Gambia

Bovendien is communicatie soms een probleem. “Yankuba is een beetje een einzelgänger. Het was niet altijd makkelijk om tot hem door te dringen, maar zijn kwaliteiten zijn helder. De komende jaren bepalen veel. Misschien kan hij een basiskracht worden in de Premier League, misschien is Feyenoord wel zijn top. Met dat laatste is overigens ook niets mis.”

Blijft Minteh bij Feyenoord?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie