Bizar Berghuis-moment vóór rode kaart

Foto: Bizar Berghuis-moment vóór rode kaart

Steven Berghuis kreeg gisteren een directe rode kaart na een onnodige tackle aan de zijlijn, maar voordat hij die prent pakte was de Ajax-aanvaller al geïrriteerd. Dat kwam omdat hij de bal ‘niet goed genoeg aangegooid kreeg’ door een ballenjongen.

Nieuwe beelden: Berghuis ruziet met ballenjongen

ESPN laat de beelden zien van het opzienbarende moment, waarbij Kees Kwakman zegt: “De irritatie bij Berghuis ligt altijd op de loer. Dat is hier ook het geval met de ballenjongen. Die wil de bal naar Devyne Rensch gooien, die ziet Berghuis niet. Die is daardoor geïrriteerd.”

“Die ballenjongen doet eigenlijk helemaal niets vervelends, toch?”, vraagt Kenneth Perez zich vervolgens af. “Soms heb je weleens een bijdehandte ballenjongen, weet je wel, maar dat is hier helemaal niet het geval.”

“Hoe verzin je het?”

Direct daarna kreeg Berghuis rood: “Deze overtreding, hoe verzin je het?”, aldus Kwakman. “Die jongen (Joaquín Correa, red.) heeft echt geluk dat zijn been los van de grond is, want anders scheurt hij gewoon zijn enkelbanden af.” Correa probeerde het nog heel even, maar ging direct weer zitten en werd gewisseld.”

“Of dat moment met de ballenjongen dan meespeelt, ik weet het niet”, vervolgt de oud-voetballer. “Maar hij heeft wel vaker dit soort overtredingen gehad natuurlijk… Dat het niet meezit, of hij niet lekker in de wedstrijd zit… Maar hij gaf nota bene twee prachtige assists vandaag (beide op Brian Brobbey, red.).”

Pierre van Hooijdonk denkt dat het moment zeker meespeelt: “Zijn mood is al slecht op dat moment. Hij stoort zich aan iets. Het kan niet zijn eigen vorm zijn, want ik vond hem goed spelen. Hij krijgt kortsluiting… Zulke momenten hebben we met regelmaat gezien.”

Rijp voor een cursusje woedebeheersing?

  • Ja
  • Nee
657+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie